SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah'a Şükür Yakalandık!.."

0
Güncellendi - 2016-04-27 21:55:04
A- A+ PAYLAŞ

  • Kayseri- Malatya yolunda 5 kilo 170 gram, Elazığ- Malatya yolunda da 45 kilo eroin ele geçirildi. Kayseri'de eroinle yakalanan sanıklardan biri mahkemedeki ifadesinde,  "Allaha şükür yakalandık, malı teslim edemedik." diye konuştu.

Kayseri'de 5 kilo 170 gram eroin ile yakalanan ve 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti' suçundan tutuklu yargılanan 4 sanığa toplam 75 yıl hapis, 105 bin TL adli para cezası verildi. Sanıklardan biri, "Allah'a şükür yakalandık" derken, sanık avukatı da 5 kilo eroinin 4 kilosunun bozuk çıktığını söyledi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Sincan Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan sanık Y.V. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, tutuklu sanıklar Ç.Ç., E.A. ve M.V. ile avukatlar da duruşma salonunda hazır bulundu.

"ALLAH'A ŞÜKÜR YAKALANDIK, MALI TESLİM EDEMEDİK"

Duruşmada son sözleri sorulan tüm sanıklar bu işe bulaştıkları için çok pişman olduklarını söylerken, sanıklardan E.A., "Allah'a şükür yakalandık, malı teslim edemedik. Çok pişmanız. Siz büyüklerimizden af diliyoruz" dedi. Sanık Ç.Ç.'nin avukatı Bekir Kumaş da 5 kilo eroinin 4 kilosunun bozuk çıktığını öğrendiklerini belirtti.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar Ç.Ç., E.A. ve M.V.'ye 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan ayrı ayrı 22 yıl 6 ay hapis, 30'ar bin TL adli para cezası, etkin pişmanlık gösteren ve yaşı küçük olan sanık Y.V.'ye ise aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis, 15 bin TL adli para cezası olmak üzere 4 sanığa toplam 75 yıl hapis, 105 bin TL adli para cezası verdi.

29 Ocak 2016'da Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki uyuşturucu maddenin 65 plakalı iki otomobil ile batı illerine sevk edileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Ekipler, Kayseri-Malatya karayolu üzerinde polisi görünce kaçmaya çalışan aracı durdurdu. Araçta yapılan aramalarda 5 kilo 170 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Ç.Ç, M.V., E.A. ve Y.V. gözaltına alındı. Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, tutuklandı.

ELAZIĞ- MALATYA YOLUNDA..

Bu arada, Elazığ'da polisin yaptığı çalışmada ele geçirilen 45 kilo eroinin Hakkari, Van ve Diyarbakır'dan temin edildiği ve İstanbul üzerinden Avrupa'ya çıkarılacağı öğrenildi.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bugün sabah bir kamyona düzenlediği operasyonda 90 paket halinde 45 kilo eroin ele geçirmişti. Operasyonda kamyon sürücüsü M.K. ile uyuşturucuyu temin eden kardeşler F.A. ile H.A. yakalanmıştı.

ELAZIĞ'DA POLİS TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMADA 45 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ. (İHA/ELAZIĞ-İHA)

Operasyonun detaylarıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “İl genelinde uyuşturucu madde ticareti yaparak haksız ekonomik çıkar sağlayan şahısların suç faaliyetlerini deşifre etmek ve suç delilleri ile yakalanabilmesini sağlamak amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı istihbari çalışmalar yapıldı. Merkez Akçakiraz Beldesinde ikamet eden F.A. ve H.A. isimli kardeşlerin Van, Diyarbakır ve Hakkari illerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Avrupa ülkelerine göndermek suretiyle eroin madde ticareti yaptıkları yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine şahıslar hakkında planlı ve projeli çalışma başlatılmıştır" denildi.

Açıklamada, “Elazığ'da nakliyecilik yapan M.K. isimli şahıs ile F.A.’nın buluştukları ve birlikte M.K.’ye ait kamyonla, Akçakiraz Beldesinde giderek uyuşturucu maddeyi yükledikleri düşüncesiyle takibe alındı. Saat 05.00 sıralarında H.A.’nın M.K.’nin ikametine geldiği ve birlikte kamyonla harekete geçtikleri tespit edilmiş, araç İstanbul iline hareket halinde iken Malatya yolunda durdurulmuş, araç içinde yapılan aramada toplam 90 paket halinde 45 kilo eroin maddesi ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Olayla ilgisi bulunan F.A isimli şahsın ise Elazığ-İstanbul uçağına bilet aldığı ve ticari taksi ile havalimanına hareket ettiği öğrenilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcısının talimatı doğrultusunda bahse konu şahıs havalimanı kavşağında yakalandığı belirtilen açıklamada, toplam 3 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

3 şüphelinin Perşembe günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kayseri, Elazığ- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız