SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Allah'ın Laneti Bu Hainlerin Üzerine Olsun!

0
Güncellendi - 2016-08-21 20:16:08
A- A+ PAYLAŞ

Gaziantep'te bir sokak düğününe düzenlenen ve 51 kişinin yaşamını yitirdiği hain saldırıya Malatya'da da tepki gösterildi.

"ALLAH'IN LANETİ HAİNLERİN ÜZERİNE OLSUN.."

Malatya Valisi Mustafa Toprak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Gaziantep’te yaşanılan terör saldırısını kınayarak, “Çok açık ki üst aklın Sevr hainliği devrede” dedi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, yaşanılan derin acılar karşısında söyleyecek söz bulamadıklarını belirterek, baş sağlığı diledi. Toprak, “Hainler ve ihanetçiler Kahharla kahrolsun. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, kaybetmeyelim. Nifakçı ve hainleri aramıza sokmayalım. Devletimize, milletimize güvenelim. 100 yıl önce Türk milleti her türlü yokluğa, sefalete, dayatmaya, hain plan ve oyunlara rağmen bunların hesabını gördü, şimdi de görecektir. Devletimizin bekasına yönelen tüm bu açık kalkışmalar karşısında Türk milletinin asil, bir ve beraber duruşu hainleri, zalimleri yok edecektir. Tüm bu ihanetler karşısında söz bitiyor, Allah'ın laneti hain ve ihanetçilerin üzerine olsun. Çok açık ki üst aklın Sevr hainliği devrede” ifadelerine yer verdi.

"TARİHİN EN ALÇAK SALDIRILARI.."

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Anadolu’nun bin yıldır her çeşit savaş ve her çeşit düşmanla karşılaştığını, ancak tarihin en alçak saldırıları ile bu dönem karşılaştığını ifade ederek, “Türkiye’nin terör örgütlerinden kurtulduğu gün, Asya ve Ortadoğu için yeni bir sayfa da açılmış olacaktır.” dedi.

Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Keskin, “Gazi şehrimizde, düğün törenine yönelik düzenlenen saldırıda 51 vatandaşımızın hayatını kaybetmiş olmasında esnaf ve sanatkar camiası olarak derin üzüntü içindeyiz. Yapılan saldırı kelimelerin ifade edemeyeceği kadar vahşetten ve katliamdan da ötedir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, yakınlarının ve milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kaydetti.

Keskin şu ifadeleri kaydetti:

“Aynı anda FETÖ, PKK ve DAEŞ’ın birlikte ve nöbetleşerek gerçekleştirdikleri bu saldırılar bir terör saldırısı değil, Türkiye’ye karşı bir savaş ve işgal girişiminin bir parçasıdır. Bin senedir bu topraklar her çeşit savaşı gördü, her çeşit düşmanı, her çeşit orduları gördü, ancak tarihin hiçbir döneminde bu kadar alçak, bu kadar vahşi düşmanı görmedi. Türkiye, bu mücadelesinde sadece terör örgütlerinden kurtulmuş olmayacak, sadece huzurunu sağlamış olmayacak, bütün İslam dünyası da bu kanlı oyundan kurtulmuş olacaktır. Türkiye’nin terör örgütlerinden kurtulduğu gün, Asya ve Ortadoğu için yeni bir sayfa da açılmış olacaktır. Çünkü biliyoruz ki, Türkiye ayakta durduğu sürece, bölge ülkeleri de ayakta kalabilecektir. Devletimizin ve hükümetimizin terörle mücadele konusunda her zaman yanındayız.”

ERKOÇ HAİN TERÖR SALDIRISINI KINADI

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Gaziantep’te hain terör örgütü tarafından gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasına yol açan alçak ve kalleşce saldırıyı kınadı.

Erkoç, “Terör, çirkin yüzünü maalesef bir kez daha masum insanları hedef seçerek göstermiştir. Masum vatandaşları katlederek toplumsal huzuru bozmayı hedeflemiştir” dedi.

Terörü lanetleyen Başkan Erkoç mesajında şunları kaydetti:

Erkoç, "Milletimizin birlik ve beraberliğini, ülkemizin demokratik düzenini ve insanlarımızın yıllardır birlikte kardeşçe yaşama hakkını doğrudan hedef alan, menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Asırlar boyu bu topraklarda kardeşçe, etle tırnak, yağmur ile toprak gibi bir arada yaşayan milletimizi parçalamaya, vatanımızı bölmeye, ezanı susturmaya, bayrağı indirmeye, hiçbir zaman bu eli kanlı terör örgütleri ve arkalarındaki işbirlikçilerin güçleri yetmeyecektir. Terör karşısında daha çok kenetlenip, milletimizin kardeşliğine ve ülkemizin geleceğine darbe vurmayı hedefleyen bu eylemler karşısında göstereceğimiz dayanışma, şer odaklarına vereceğimiz en anlamlı cevap olacaktır.”

Erkoç, “Menfur saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

4 STK'DAN ORTAK AÇIKLAMA..

Malatya'da 4 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, terör saldırılarına basın açıklamasıyla ortak tepki gösterdi.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetinde düzenlenen basın açıklamasına katılan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, teröre ortak tepki gösterdi. Yapılan açıklamaya Malatya Kayısı Diyarı Derneği, Ahi Evran İş adamları Derneği ve Kayısı Kent Muhtarlar Derneği katıldı.

Sivil toplum kuruluşları adına sırayla konuşan dernek başkanları terörü lanetledi. Başkanlar, "Kahpe saldırı ve şehit haberleri art arda gelmeye devam ediyor. Acımız da kaybımız da büyük. Elazığ, Van'da yaşanan terör saldırıları terörün bir kez daha ülkemizin yakasını bırakmadığının göstergesidir. Terörün ülkemizde bitmesini canı gönülden istiyorum. Dernekler olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Ölen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum" dediler.

CHP GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI..

CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Murat Orçun Çalış da, Gaziantep saldırısına tepki gösterdi ve "Ülkemizin birlik ve beraberliğini, demokratik düzenini ve insanlarımızın yıllardır birlikte kardeşçe yaşama hakkını doğrudan hedef alan, terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Terör karşısında daha çok kenetlenip, ülkemizin kardeşliğine ve geleceğine darbe vurmayı hedefleyen bu eylemler karşısında göstereceğimiz dayanışma, birlik ve beraberlik ülkemizin bölünmesine engel olacaktır. Terör saldırıda hayatını kaybeden başta Şehitlerimize, tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum."dedi.

Bülten- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız