SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Allah'tan Erken Farkedilmiş!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:51:29
Allah'tan Erken Farkedilmiş!
A- A+ PAYLAŞ
İhalesi ve kontrollüğü İl Özel İdaresi tarafından yapılan Akçadağ ilçesi Kozluca beldesindeki 8 derslikli okul, inşaatında kullanılan hazır beton standart dışı olunca yıktırıldı. 
 
 İl Genel Meclisi Mart ayı toplantıları başladı. Toplantıya, çürük okul binası, insan yaşamını tehlikeye atan demiryolu hemzemin geçitlerinin yetersizliği, kaymakamlara araç alımı konuları damgasını vurdu. 
 
ÇÜRÜK OKUL İNŞAATI YIKILDI..
İhalesi ve kontrollüğü İl Özel İdaresi tarafından yapılan, Akçadağ ilçesi Kozluca Beldesine 8 derslikli ilköğretim okulu, inşaatında standart dışı beton kullanıldığı fark edilince yıktırıldı. Okul binası yapımının gecikmesi nedeniyle fiziki gerçekleşmesinin incelenmesi nedeniyle İGM İmar ve Bayındırlık komisyonu tarafından tutulan raporda ilginç saptamalar yer aldı. 
 
Komisyonun, İGM Başkanlığına sunduğu raporda “İlimiz Akçadağ ilçesi Kozluca Beldesi büyük mahallede yapımı süren 8 derslikli ilköğretimin okulu yapımı yüklenicisi firmanın Valilik makamına sunmuş olduğu 24.01.2010 tarihli dilekçesinde, idare şartname gereği inşaata kullanılarak betonun C25 hazır beton olması belirtilmiştir. Ancak en yakın hazır beton santralinin 3- 3.5 saat mesafede olduğundan dolayı İl Özel İdaresine başvuru yaparak bu kadar uzak mesafede inşaata, hazır beton dökülmesinin sıkıntı yaratacağını söylemesine rağmen idareyi ikna edemediğini, bunun üzerine inşaata en yakın firma olan Darende ilçesinde ki Ö. Hazır betondan hazır beton aldığını, perde betonunu döküp, table kalıbı çakıp, table demiri döşeyip table betonu dökülecek hale geldiği esnada temel betonun numune sonuçlara düşük çıktığından karot numunesi alınması için yazı yazıldı ve karot numune sonuçları olumsuz olunca idare inşaatı durdurup yıkım kararı verilmiştir. Bunun üzerine yüklenici firma, beton firmasını mahkemeye vermiştir. Mahkemenin ve bilirkişi tespiti sonucu binanın yıkımı ve molozların kaldırılmasına karar verildiği bu da yaklaşık 3.5 ay gibi bir süre almıştır” ifadeleri yer aldı. 
 
Raporun sonuç bölümünde ise “Yüklenici firma bizlere söylemiş olduğu sözlü ifadesinde inşaatı yaklaşık 4 ay içerisinde teslim edeceğini ifade etmiştir. Bu süre içerisinde bitirilebilmesi için kontrol ekibinin sürekli inşaatı kontrol altına alınması komisyonumuzca uygun mütalaa edilmiştir. “ denilerek kontrol biriminin inşaat sahasında olmasının kamu yararı açısından önemli olduğu vurgulandı. 
 
İGM İmar ve Bayındırlık Komisyonu başkanı Ömer Altuntaş; “Yaptığımız incelemelerde ilgili idarenin (İl Özel İdare) kontrol biriminin, denetimlerini masa başlarında değil de, sahada yapmalarının devletin ve kamunun yararı açısından çok önemli” diyerek İl Özel İdaresinin ilgili kontrol biriminin denetim görevini sahada değil de masa başında yaptığını ima etti.
 
TEHLİKELİ DEMİRYOLU..
Bu arada, Battalgazi ilçesindeki Adagören, Çolakoğlu ve Kadıçayır gibi köylerin demiryolları güzergahında olması nedeniyle can ve mal emniyetinin olmadığını bu nedenle hemzemin geçitlerde alt veya üst geçit yaptırılması önergesi üzerine söz alan Meclisin CHP’li üyesi Vahap Altunok “ Başta Dilek beldesi olmak üzere demiryollarının geçtiği Sütlüce, Yazıhan, Doğanşehir gibi güzergahlarda da hemzemin geçitlerde alt veya üst geçit olmaması nedeniyle can ve mal güvenliği yok. Bu konunun il genelinde ele alınması” önerisini getirdi. İGM başkanı Naci Şavata “Öneriyi ben de destekliyorum. Bütün meclis üyeleri, ilçelerinin hemzemin geçitleriyle ilgili fotoğraf çeksinler ve bir önerge olarak meclisin gündemine taşısınlar. Biz de bunları bakanlık başta olmak üzere bütün yetkili ve ilgililere gönderelim.” diyerek öneriyi destekledi. Önerge oy birliği ile kabul edildi. 
 
MAKAM ARACI..
Diğer yandan, Arguvan ve Kuluncak kaymakamlarının ihtiyacı olan makam aracı alımı için Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporda 2012 yılı bütçesine konulmadığı için 2013 yılına ertelenmesi yer aldı. 
 
Komisyon görüşüne itiraz eden Arguvan ve Kuluncak üyeleri “Bölgelerimizin yolları çok zorlu. Ağırlıklı olarak stabilize yollardan oluşuyor. O nedenle bölgenin yapısına uygun araçların alınması gerekir. Ayrıca kullandığımız araçlar kiralık ve ayda 1700 lira ödüyoruz, Üstüne birkaç lira koyup kendi aracımıza sahip olalım” diye konuştular. AKP Meclis üyesi Mehmet Doğan, “Kaymakamlar konuyu valiye aksettirmiyorlar. Taşın altına ellerini koymuyorlar. Bütçe hazırlanırken bu konu vali beye aktarılsaydı bütçeye konulabilinirdi. Ama şimdi zor” diye konuştu. Yapılan konuşma ve tartışmalardan sonra İGM başkanı Şavata “Konuyu sürekli gündemde tutalım ve araştıralım. Başka bir kalemden bütçe aktarılması olabilirse aktaralım" önerisinde bulundu. Yapılan oylama ile başkan ve komisyonun önergesi birleştirilerek kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız