SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Almadan Gideni Görmedim..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) 2010 yılı Mali Genel Kurulu'nu yaptı.

Esnaf Sarayı'nda gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığı'nı Bekir Çelik'in yaptığı genel kurulda konuşan ESKKK Başkanı Ali Evren, "Kooperatifimizin 2010 yılındaki çalışmaları esnaf ve sanatkarlarımızın kredi sıkıntılarını aşması için büyük çabalar göstererek başta bakanlıklara, TESKOMB'a TESK'e, ilgili kurum ve kuruluşlar ilke görüşmeler yapılarak raporlar sunulmuştur" dedi.

Çalışmalar hakkında da bilgiler veren Evren, "Devletin esnafa verdiği kredi faizlerini yüzde 5 düşürmesi ve esnafımıza çıkardığı birçok kolaylıklar sayesinde daha fazla kredi verme imkanı sağlayarak, esnafımız biraz daha rahatlamıştır. 2010 yılında çalışmalarımız bu yüzeyde devam etmiştir. Kooperatifim çalışmaları Türkiye genelinde sayılı kooperatifler arasında her zaman takdir görmüştür. Bu güzel çalışmalarımız 2011 yılında da aynı şevkle devam edecektir. 2010 yılında esnaf ve sanatkarımıza verilen
kredi miktarı 7 milyon 298 bin TL'dir. 2010 yılındaki hedefimiz her ne kadar 10 milyon TL vermek olsa bile KOSGEB'in esnaflarımıza vermiş olduğu faizsiz krediler bu hedefimizi azaltmıştır" dedi.

Evren, bir kuruşu bile boşa harcamadıklarını kaydederek, "Buranın korunması için kendi işyerimden ve evimden daha hassas tutuyorum. Nereden nereye geldik?" diye konuştu.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin ise, "Ben bir esnaf kardeşimin buraya gelip, kredi almadan gittiğini görmedim. Geçtiğimiz dönemlerde banka faizleri çok yüksekti. Ama bugün koyduğunuz paraların faizi, bir personelin maaşı etmiyor. Ogün ki şartlarda insanlar iş yapmazdı, kredi vermezdi. Para bankada kalsın, paranın üzerine faiz gelsin derlerdi. Burası bir kurumdur ve kimse buranın parasını çar çur edemez. Hele de Ali Evren gibi biri. Ali Evren bir çay için bile kırk dereden su
getiren bir insan. Onun için değerli arkadaşlar, inanınki buranın parasını kendi parasından daha fazla esirgeyen bir isimdir. Biz hem devlete, hem de millete hesap veriyoruz. Ama en büyük hesabı Allah'a vereceğiz. Sorunu olan esnafın kapısına gitmek bizim görevimiz" şeklinde konuştu.

Mali genel kurulda, yönetim ve denetim faaliyetleri oy birliği ile kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız