SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alman Başkandan Çakır'a Ziyaret

0
Güncellendi - 2016-05-04 16:18:19
Alman Başkandan Çakır'a Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan ile kardeş belediye ilişkileri kurmak üzere Malatya’ya gelen Almanya’nın Rödermark Belediye Başkanı Roland Kern ile Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları ve beraberlerindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Çakır: Malatya tarımda kayısı ile ön plana çıkıyor

4 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  heyete Malatya hakkında bilgiler verdi. Başkan Çakır, “Malatya tarım alanında birçok ürün yelpazesine sahip. Tarım ürünleri içerisinde isekayısı ile ön plana çıkmaktadır. Ayrıca son yıllarda Malatya’da Sanayi de gelişme göstermektedir. İki yıl önce büyükşehir statüsü kazanan Malatya, nüfusunun büyük çoğunluğu merkezde yaşamaktadır. Her ilçemizin kendine özgü özellikleri bulunmaktadır. Hekimhan cevizi ile ünlü bir ilçemizdir. Ayrıca büyük rezerve sahip maden ocakları ile de ileride büyük gelişme gösterecek bir ilçemizdir. Kardeş belediye ilişkilerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Kern: Malatya ve Hekimhan çok güzel

Gösterilen ilgi ve sıcak karşılamadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden RödermarkBelediye Başkanı Roland Kern, “Hekimhan Belediyesi ile kardeş Belediye olmak için Hekimhan’da bazı incelemelerde bulunduk. Malatya ve Hekimhan gerçekten çok güzel. Rödermark’ta ve çevresinde 400 bini aşkın Türk yaşamakta. Bunların büyük bir çoğunluğunu ise Malatyalı ve Hekimhanlılar oluşturmaktadır” dedi.

Millioğulları: Kardeş şehir ile ilişkilerimizi geliştireceğiz

Hekimhan Belediye Başkanı AliSeydiMillioğulları ise ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Uzun yıllardan beri kardeş belediye protokolü imzalamak için çalışma içerisindeyiz. Zaman ve şartlar müsait olmadı, bazı aksaklıklar çıktı. Bugün tekrar Rödermark Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet gelerek Hekimhan’da incelemelerde bulundular.  Uzun yıllardan beri devam eden ilişkilerimizi kardeş belediye protokolü imzalayarak daha da geliştireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Rödermark Belediye Başkanı RolandKern, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a Rödermark’ı tanıtıcı broşür ve kitapçık hediye etti. Başkan Çakır ise Rödermark Belediye Başkanı Kern’ekayısı kristali ile kayısı hediye etti.

Bülten

b2

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız