SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alman Desteği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Günpınar köyüne Almanya Devleti tarafından bin 500 adet ceviz fidanı hibe edilerek, meyveciliğin gelişimine katkı sağlandı.

Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde görevli Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Müsteşarı Dr. Ansgar Aschfalk Darende'ye gelerek cevizlerin dikileceği alanda fidan dikimi yaptı. Darende Kaymakamı Vural Karagül'ü ziyaret eden Müsteşar Ansgar Aschfalk görüşme sırasında, Darende'nin coğrafik özellikleri ve tarımsal üretim durumu hakkında bilgi aldı.

Göreve yeni başladığını ve Türkiye'deki ilk seyahatini de Darende'ye yaptığını kaydeden Aschfalk, daha önceden yapılan ve incelenen başvuruyla tarımsal destek ile ülkeler arası dayanışma konuları kapsamında Günpınar köyüne bin 500 adet ceviz fidanı hibe ederek meyveciliği destekleyeceklerini ifade etti. Aschfalk, "Kayısıcılık yapılan bölgede ömürleri uzun olan ve geleceğe yönelik verimli bir meyve çeşidi olan ceviz üretiminin geliştirilmesini sağlamak amacıyla buradaki projeye katkı sağladık. Umarım yetişen cevizler burada yaşayan insanlar için iyi bir gelir ve kayısıya alternatif ürün olarak çoğalır. Ceviz ağaçları uzun ömürlü olduğu için meyvesinden
yıllarca faydalanmak mümkün. Burada daha önceden yapılan cevizciliği geliştirmeye yönelik bir destek sunuyoruz, umarım başarılı olur" dedi.

Aschfalk, daha sonra Günpınar köyündeki ağaçlandırma alanına giderek temsili olarak birkaç ceviz fidanını toprakla buluşturdu.

ÇEKÜL Vakfı Malatya Bölge Koordinatörü Bekir Sözen ile Günpınar Vakfı Başkanı İbrahim Özen'in de katıldığı törende cevizciliğin gelişmesinde Günpınar köyünün tercih edilmesinde emeği geçen Almanya Devleti ve Büyükelçilik çalışanlarına teşekkür edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız