SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alman Fuarında Malatyalılar..

A- A+ PAYLAŞ

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Mannheim şehrinde geleneksel olarak her yıl açılan Maimarkt fuarına katılan Malatyalı iki Türk firması stantlarda Türk bayrağını dalgalandırırken; Almaların büyük ilgisine mazhar oluyorlar.

Bu yıl 400 bin kişi tarafından ziyaret edilen ve bölgenin en büyük fuarında Malatya’mızın incisi kayısıyı Almanlara tanıtan Tugay firması ülkemizin tanıtımını da başarıyla gerçekleştirdi.

Futbolculuk döneminden sonra ticaret hayatına atılan eski Malatyaspor’lu stoper Ali olarak tanınan Ali Uçbağlar’ın sahibi olduğu şirket, Malatya kayısının tanıtımını yaparak memleketine olan hizmetini sürdürüyor.

Günde 25 kilo kayısıyı bedava dağıttıklarını açıklayan Ali Uçbağlar, dünyada en lezzetli ve eşi bulunmaz vitamin deposu olan Malatya kayısını Almanların beğenisine sundukları belirterek, bu tür fuarlara katılarak tüm Avrupa’da Malatya Kayısını tanıttıkları söyledi.

10 yıldır bayrak ve flama satışı gerçekleştiren Avrupa’da tek firma olan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Alabaş’ın firması, Avrupa’nın tüm bayrak ihtiyacını karşılamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, fuarda açtığı standın en üst köşesine yerleştirdiği şanlı Türk bayrağı ile Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadığını söyledi.

Türk firmalarının sayısının azlığından da şikâyet eden Alabaş, Maimarkt’ın dünyada belli başlı fuarlar arasında yer aldığına dikkat çekerek, Malatya’nın Avrupa’da temsilcileri olarak Malatya'yı ve doğal güzelliklerinin tanıtımını başarıyla gerçekleştirmekten büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.

Kendisinin toptan satış yapmasına rağmen fuarlara katılmasının Türk bayrağını dağlandırmak ve Türklerin de bu coğrafyada yaşadığını hissettirmek için burada bulunduğunu da ifade eden Murat Alabaş, Türkiye’yi başarıyla temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

FOTOĞRAF (ÜSTTEKİ):Avrupa’nın tek bayrak toptancısı olan Bayrak Murat firmasının sahibi ve Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Alabaş, fuara katılarak Türkiye’yi başarıyla temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

FOTOĞRAF (ALTTAKİ):Malatya’nın sembolü, vitamin deposu kayısıyı Almanlara tanıtan Tugay firması sahibi Ali Uçbağlar, günde 25 kilo kayısıyı bedava dağıttıklarını açıkladı.

HABER-FOTO: Kamil YILMAZ- Türkiye Gazetesi Mannheim Bölge Muhabiri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız