SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alman Turistten 2 Yaşam

A- A+ PAYLAŞ

Almanya'dan tatil için geldiği Antalya'nın Manavgat ilçesinde beyin kanaması sonucu vefat eden Alman turistin bağışlanan karaciğeri Malatya'da aynı anda 2 kişiye nakil edildi.

Eşiyle birlikte Antalya'nın Manavgat ilçesinde tatil yaparken beyin kanaması geçiren Alman turist 43 yaşındaki Uwe Dieter Herrmann'ın, kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşince eşi Reneta Herrmann tarafından organları bağışlanmıştı. Alman turistin kalbi, böbrekleri ve pankreası Antalya'da 4 hastaneye nakil edilirken, karaciğeri ise Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gönderilmişti.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Prof. Dr. Sezai Yılmaz başkanlığındaki karaciğer nakil ekibi Alman turistin karaciğerini ikiye bölerek aynı anda acil durumda karaciğer organı bekleyen ve Diyarbakır'dan gelen 12 yaşındaki Hüseyin Aktaş ile Elazığ'dan gelen 42 yaşındaki Ayhan Ay'a nakil edildi.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz, karaciğer nakili yapılan 12 yaşındaki Hüseyin Aktaş için acil karaciğer bildirimde bulunduklarını ve Antalya'da beyin ölümü gerçekleşen Alman turistin karaciğerinin gönderilmesi üzerine bu hastanın kurtarıldığını söyledi.

Prof. Dr. Yılmaz, "Büyük karaciğerin küçük çocuğa takılması olanaksız. Bu nedenle zor bir iş yaptık, karaciğeri iki parçaya ayırdık. Küçük parçayı Hüseyin'e taktık. Büyük parçayı ise karaciğer bekleme listesinde bulunan Ayhan Ay adlı hastamıza nakil ettik. Her iki hastamızın da ameliyat sonrasındaki gelişimi son derece normal. Alman turistin ailesine başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Bu iki hastamız ve aileleri, Alman aileye teşekkürlerini iletecekler" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız