SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alman ve Hollandalı Talip Var'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, küresel ekonomik krizi Türkiye'nin minimum seviyede hissettiğini söyledi.

AKP Malatya teşkilatının her hafta düzenlediği Nöbetçi Vekil uygulamasında bu hafta görev alıp vatandaşların sorunlarını il başkanı Ahmet Çakır ile birlikte dinleyen Malatya milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, vatandaşları dinlemeden önce basın toplantısı düzenledi.

Basın toplarntısında ülke ve il'in meselerine ve yaptıkları çalışmalara temas eden milletvekili Öznur Çalık, hükümet olarak ülke sorunlarının çözülmesi için gece gündüz çalıştıklarını ifade edip, son zamanlarda yaşanan küresel ekonomik krizden alınan tedbirler sonucunda Türkiye'nin minimum seviyede hissettiğini dile getirdi.

Çalık, hükümet olarak üniversite öğrenci affını da çıkarıp, gençlere bir imkan daha sağlandığını vurguladı.

Yerel sorunlara ve hizmetlere de temas ederken, atıl şekilde duran ve Özelliştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Vagon Onarım Fabrikası'na bir Alman firmasının talipli olduğunu ve burasını amacına uygun Vagon Fabrikası olarak işleteceğini bildirdiğini söyleyen Çalık, "Ayrıca, bir Hollanda firması da maden araştırmasıyla ilgili buraya talipli. 4 Aralık 2008 tarihine kadar teklifler alınacak"şeklinde konuştu.

Malatya'ya bin kişilik yüksek öğrenci yurdu ve sosyal tesisi yapılacağını, İnönü Üniversitesi'nin kadro sorunun çözülmesi için ilgili yerlere başvurduklarını, yeni bir çevreyolu yapılması için fizibilite hazırlattıklarını, kuraklık destek primlerinin ödendiğini, Fen, Sümer ve Hacı Ahmet Akıncı liselerinin doğalgaz döşenmesi ile okulların tamiri içir para çıkarttıklarını dile getiren Öznur Çalık, yerel seçimlerin yaklaştığı ve Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın tekrar aday olup olmayacağıyla ilgili soruyu de şöyle cevaplandırdı:

"Belediye Başkanımız Cemal Akın bey, Malatyamız için çok önemli hizmetlere imza attı. Doğalgaz'dan Sümerpark'a, altyapıdan alt geçitlere kadar daha sayamadığım birçok hizmetler yaptı. Ancak, aday adaylarına eşit mesafede olacağız. Adaylar, kamuoyu, teşkilat yoklaması ve mülakat ile belirlenip açıklanacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız