SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanların Yanlış Malatya İstihbaratı!

0
Güncellendi - 2016-08-07 04:30:35
Almanların Yanlış Malatya İstihbaratı!
A- A+ PAYLAŞ

Almanya’da yayın yapan “Deutsche Welle Türkçe” adlı yayın organı, Alman Dışişleri Bakanlığı’na dayandırdığı haberinde Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi esnasında ZPT (Zırhlı Personel Taşıyıcı) ile 2. Ordu Karargahı'ndaki darbeci gruba yardım amacıyla kışlaya girmeye çalışırken vurularak yaralı ele geçirilen Kurmay Yarbayın öldürüldüğü iddiasına yer verdi. Ancak, Almanya’ya Askeri Ataşe atandığı halde ilişkisini kesmeyerek Malatya’dan ayrılmayan Yarbay, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

O YARBAY ŞU ANDA CEZAEVİNDE

Malatya’da 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Altay Kışlası’ndan çıkarttığı ZPT ile 2. Ordu’daki darbeci askerlere yardıma giden ve polislerin dur ihtarına uymayan Kurmay Yarbay Ahmet Üçbudak’ın ZPT ile araçların üzerinden geçerek, sağa sola ateş açmıştı. Üçbudak, ZPT ile 2. Ordu Komutanlığı Karargahı’nın duvarına çarptıktan sonra, araçtan atlayarak kışlaya kaçmak isterken, polis tarafından vurularak, etkisiz hale getirilmişti. (Fotoğrafta, kışlanın duvarına çarpan ZPT) 

Yaralı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılan darbeci grup içindeki Yarbay Ahmet Üçbudak, yapılan tedavisinin ardından ambulans ile Malatya Adliyesi'ne getirilmiş ve ifadesinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 28 Temmuz günü FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.

Kara Kuvvetleri’nden ihraç edilen 726 kişilik subay listesinde 655’inci sırada yeralan Üçbudak’ın halen Malatya E Tipi Cezaevi'nde tutulduğu öğrenildi.

EL KONULAN ZPT’Yİ VATANDAŞ KULLANMIŞTI

Yarbay, Altay Kışlası’nın nizamiyesinden değil, kışlanın güvenlik tel örgüsünü aşarak 2 adet ZPT ile 2. Ordu Karargahına girmeye çalışmış, ancak diğer ZPT ise vatandaşlar ve polis ekiplerince Çevreyolu üzerinde Turgut Temelli Alt Geçidi’nde ele geçirilmişti. Polisin el koyduğu ikinci  ZPT’yi Mustafa Özbey adlı işçi tarafından kullanılarak zafer turu atılmıştı. ZPT’yi kullanan Mustafa Özbey, Başbakan Binali Yıldırım tarafından da kabul edilmiş ve desteğinden dolayı teşekkür edilmişti

ALMANYA’YA GİTMEMİŞ, DARBEYE KATILMIŞTI

Malatya’da Altay Kışlası’nda görev yaparken, darbe öncesi düzenleme ile Türkiye’nin Almanya’nın Berlin kentindeki büyükelçiliğinde Silahlı Kuvvetler Ataşesi olarak görevlendirilen Kurmay Yarbay Yarbay Üçbudak’ın, darbe girişimi sırasında, izinli olarak Malatya'ya geldiği belirtilirken, daha sonra bu göreve tayininin henüz çıktığı, kalkışma girişimi nedeniyle görev yerine gitmeyerek Malatya’daki darbeci grup ile birlikte hareket ettiği ortaya çıkmıştı. Üçbudak’ın TSK’dan ihraç edilenlerin listesindeki görev yeri, “TSK Askeri Ataşelikleri Berlin Silahlı Kuvvetler Ataşeliği Silahlı Kuvvetler Ataşeliği (Kr.Ataşe)” şeklinde yer almıştı.

ALMAN İSTİHBARATI: O YARBAY DARBE GİRİŞİMİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Halen Malatya Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Yarbay Ahmet Üçbudak ile ilgili olarak Almanya’da yayın yapan “Deutsche Welle (DW) Türkçe” tarafından Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği’nin  Alman Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunması ile ilgili detayların yer aldığı ve Alman Dışişleri Bakanlığı kaynaklı bilgilere dayandırılarak yayınlanan bir haberde; “Berlin’e ulaşan bilgilere göre Almanya’ya Askeri Ataşe olarak atanan darbeci eski yarbay Ahmet Üçbudak’ın Malatya’da öldürüldüğü” iddiasına yer verildi.

Söz konusu DW’nün haberindeki Malatya ile ilgili  “YENİ ATAŞE ÖLDÜRÜLDÜ” ara başlıklı bölüm şu şekilde: “Berlin'e ulaşan bir diğer bilgi de Almanya'ya tayini çıkan ve kısa bir süre sonra göreve başlaması beklenen Türk askeri ataşenin Malatya'da darbe girişimi sırasında öldürüldüğü yönünde. Türkiye'nin Almanya nezdindeki askeri ataşesi olarak görev yapması beklenen üst düzey askerin darbe girişimine katıldığı ve Malatya'daki çatışmalar sırasında hayatını kaybettiği öğrenildi.”

BÜYÜK MEDYA KURULUŞLARI ALMANLARIN YANLIŞ İSTİHBARATINI YUTTU!

Bu arada, Türkiye’nin önde gelen birçok ulusal gazete ve internet siteleri ise “Deutsche Welle (DW) Türkçe” tarafından servis edilen ve yanlış istihbarata dayalı haberi ise olduğu gibi alıntı yaparak yayınladılar.  Ancak, 28 Temmuz 2016 tarihinde başta devletin resmi haber ajansı olan AA ve diğer ulusal ajanslar ile birçok ulusal gazetede servis edilen haberlerde ise eski yarbayın hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisine yer vermişti.

ALMANLAR, KIŞLA CADDESİNİ’DE PAŞAKÖŞKÜ OLARAK GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan, Darbe girişiminin ardından, Alevi vatandaşların yoğunlukta olduğu Paşaköşkü Semti’nde bir grup ile vatandaşlar arasında yaşanan gerginlikle ilgili provokasyon esnasında da Almanya’da yanlış ve provokasyona yönlendirici yayınlar yapıldığı da ortaya çıkmıştı.

Malatya Atatürk (Kışla) Caddesi’ndeki, Fetullah Gülen Grubu’na yakınlığı ile bilinen ancak kayyuma devredilmiş olan NT Kırtasiye Mağazası’na yönelik saldırının görüntüleri, Almanya’daki bir sosyal medya hesabından ve yayınlarda Paşaköşkü görüntüleri olarak duyurularak provokasyona yönelik vurgu yapılmıştı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

KAÇAN ZIRHLI PERSONEL TAŞIYICISI'NIN (ZPT) KARARGAH DUVARINA ÇARPARAK DURABİLDİ. (CAHİT ÖZÇELİK/MALATYA-İHA)

YARBAY_ASKERİ-ATEŞE_1

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız