SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya Gezisi Yoğun Geçti

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:53:07
Almanya Gezisi Yoğun Geçti
A- A+ PAYLAŞ
Almanya'da davetli olarak bir dizi programa katılan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, THY personelinin işi yavaşlatma eylemi nedeniyle Frankfurt seferlerinin yapılmaması yüzünden ancak geç saatlerde Türkiye'ye dönebildi ve Malatya'ya geldi.
 
Her yıl geleneksel olarak Toplum Gazetesi tarafından Hessen Frankfurt yakınlarındaki Langen kentinde düzenlenen 18. Türk Folklor Yarışmaları'na katılan Malatya Belediye Başkanı Çakır, her yıl Türkiye'den bir şehri konuk eden etkinliğin bu yılki konuğu oldu. 
 
Coşkulu geçen geceye katılan Çakır'a, Almanya gezisi boyunca Malatyalılar eşlik ettiler. Geçtiğimiz Cumartesi günü Almanya'ya giden Çakır, aynı akşam Hekimhan Kozdere Köyü Derneği'nin düzenlediği piknik şölenine katıldı ve yaklaşık 400 Malatyalıyla birlikte oldu. Çakır, hayli neşeli geçen bu piknikte, hemşerileriyle birlikte halay çekti. Çakırn daha sonra Hekimhan İgdir Köyü Derneği'nin Hessen'de düzenlediği mangal partisine konuk oldu.
 
Başkan Çakır, Pazar günü de Frankfurt'ta Malatyalı işadamlarının onuruna verdiği; TC Berlin Büyükelçiliği Çalışma Müşaviri Ahmet Nazif Garipağaoğlu, Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı Murat Alabaş, Berlin Malatyalılar Derneği Başkanı Tahir Berktaş, ikinci başkan Hanifi Çıkar, Mannnheim Malatyalılar Dernek Başkanı Cebrail Akbulut, ikinci başkan Mahmut Cömert'in yanı sıra çok sayıda Malatyalı'nın katıldığı yemekte hazır bulundu. 
 
Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı ve Langen Belediye Başkanı ile meclis başkanının da katıldığı Langen'deki bu etkinlikte Malatyalılar da bir stand kurup, Malatya ile ilgili broşürler ve kayısı ürünleri dağıttılar. Malatya Fethiyeli işadamı Doğan Gülsen, aynı akşam başkan Çakır ile beraberindekilere Offenbach'da bir yemek verdi.
 
Pazartesi günü de Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş'ın onuruna verdiği kahvaltıya katıldı, Mannheim'deki Malatyalılar Derneği'ne konuk oldu. Burada büyükşehir statüsüne kavuşacak olan Malatya'nın sorunları konuşuldu.  Bu ziyaretin ardından Belediye Başkanı Çakır, 3 ay önce beyin kanaması geçiren işadamı Kenan Nalcı'yı evinde ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
Çakır, Baden Baden Şehrine de geçip özellikle tramvay ulaşım sistemi ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı, yollar, yeşil alan ve imar konularında incelemelerde bulundu. Aynı akşam Ali Sözen'in onuruna verdiği yemeğe katılan başkan Çakır, ardından Frankfurt'a geçti. Malatya Fethiyeli işadamı Hasan Koryürek'in heyetin onuruna verdiği kahvaltıya katılan Çakır, daha sonra Malatya'ya dönmeyi planlarken, THY'nin Frankfurt'a düzenlediği 5 seferin yapılamaması üzerine gezisini akşam saatlerine kadar sürdürdü. Alman Edebiyatçı ve devlet adamı Goethe'nin doğduğu müze evi, Frankfurt Belediye Binası, Maın nehri, dış camları elektrik panelleri ile kaplı olan ve elektrik enerjisini böyle elde eden gökdelenlerde inceleme yaptı. Başkan Çakır, yoğun geçen gezinin ardından gece İstanbul aktarmalı uçakla Malatya'ya hareket etti.
 
HABER-FOTO: Ahmet Sunar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız