SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya Gezisi

A- A+ PAYLAŞ

 

Vali, Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısının, geçtiğimiz hafta Almanya'nın Mannheim kentine yaptıkları gezideki incelemeleri, Belediye Basın Bürosu tarafından bir bültenle kamuoyuna duyuruldu.

Belediyenin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Vali Doç.Dr.Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu,  Almanya’ya yaptıkları gezi sırasında özellikle Arıtma Tesisi ile ilgili inceleme ve araştırmalarda bulundular.
 
Almanya’nın Mannheim Belediye Başkanlığı ve Avrupa Malatyalılar Derneği’nin davetlisi olarak iadei ziyaret amacıyla Almanya’ya giden Vali Doç.Dr. Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş’ın da eşlik ettiği gezide, Mannheim’de çeşitli incelemelerde bulundular.
 
Malatya heyeti onuruna verilen yemek sonrası Belediye meclis üyelerinin de hazır olduğu toplantıda iki saate yakın bir süre bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Almanya’nın en büyük 5 tesisinden birisi olan ve çöplerden sıcak su ve elektrik üretilen kalan atıklardan ise gübre ve metal atıkların ayrıştırıldığı MVV Çöp Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulunan Malatya heyeti, aynı tesisin Malatya’da kurulma olasılığı ile ilgili değerlendirmelerde bulundular.
 
Çöplerin tamamına yakınının değerlendirildiği MVV Çöp Arıtma Tesisi’nde en ince ayrıntısına kadar bilgiler alan Malatya heyetine, başta Mannheim Belediye Başkanı Dr. Peter Kurz olmak üzere Alman heyeti büyük ilgi gösterdiler. 
 
Dr.Peter Kurz Malatya ile ilgili yapılabilecek her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını belirtirken, MVV Çöp Arıtma Tesisi yetkilileri, bu tesisin Avrupa Birliği Çevre Destekleme Projesi kanalıyla maddi olarak desteklenebileceğini belirttiler.
 
Şehirlerinde 60 yıla yakın bir süreden beri film festivali düzenlediklerini belirten Dr.Peter Kurz, Malatya film festivaline katılma, Malatya’ya turistik geziler düzenleme ve Üniversiteler arası işbirliği gibi konularda ne gerekiyorsa yapabileceklerini ifade etti.
Malatya heyeti ziyaret sırasında Mannheim’li yetkililere Malatya kayısısı ile Malatya’yı tanıtıcı yayınlar hediye ederken, Mannheim’li yetkililer de Malatya heyetine Mannheim ile ilgili yayınlardan hediye ettiler.
 
Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş’da, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu’ya plaket takdim etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız