SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Almanya Kendi Ayıplarını Örtme Çabasında"

0
Güncellendi - 2016-06-02 20:47:24
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Öznur Çalık Alman Federal Meclisi'nin Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını "soykırım" olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesine tepki gösterdiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Tabi gerçekten üzücü. Niye üzücü Almanya’nın 3-5 çetecilerin diyelim yanlış ve yanlı bir şekildeki tavırlarını olumlayarak tarihi gerçeklere aykırı bir şekilde karar alması ve bu kararla birlikte insanın Almanya’nın kendi ayıplarını örtmenin çabası mıdır diye düşündürüyor, doğrusu. Oradaki tarihte yaşanan olayları biz Türkiye olarak bütün belgeleriyle, bilgileriyle, arşivleriyle bütün dünyanın tetkikine açmışken, kalkıp siyasi kararlarla Türkiye gibi bir ülkeyi kaybetme pahasına, zora sokma pahasına bu tür kararlar alamsı bizleri üzüyor. Elbetteki buna ilişkin sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız ve ilgili bakanlarımız görüşüp kararlarını verecekler.” dedi.

Bakan Tüfenkci, bir soru üzerine Almanya ile ilgili olarak gümrük konusunda şuanda alınmış bir karar bulunmadığını söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Almanya Meclisi’nin almış olduğu kararı Türkiye olarak asla kabul etmiyoruz. Bunla alakalı olarak tarihin sayfalarının açılması gerektiğini hep söyledik. Bu konuda yapılması gereken işlemde dönüp tarihe bakmak lazım. Bizim bugüne kadar söylemiş olduğumuz söylemler, cümleler Türkiye olarak 1915 olayları dahil olmak üzere  o süreçte dahil olmak üzere sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu önemli bir cümle vardı ve bu konuda ‘Allah’tan rahmet diliyoruz’ cümlesinden sonra, buna rağmen dünyanın bu konuda almış olduğu tavır,  Almanya’nın Amerika’nın almış olduğu tavır, hele de bu dönemle ilgili almış olduğu tavır çok manidardır. Ben inanıyorum ki, dünyada birçok yerde katliamlar yapılıyor, bur çok yerde zulümler yapılıyor. Bunu görmezden gelen dünyanın büyük devleti olarak geçinen ülkeler oradaki katliamları görmezden gelerek, soykırımları görmeden gelerek  1915 olaylarına vurgu yapıyorlar. Bir çok ülkenin, mağdurun ve mazlumun yanında olmuş bir ülkenin evladı olarak, Osmanlı İmparatorluğunun evlatları olarak  hiçbir yere soykırımın yapılmadığını bir kez daha ifade ediyorum. Almanya Meclisi’nin almış olduğu kararı da şiddetle kınıyorum.” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • malatyalı (7 yıl önce)
    kardeşim bunlar kendi işlerinde çevresine yaptıklarıyla meşkul malatyaya sıra gelmedi gelirse anlatırlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Şuan daki dünya gündeme ıle yorumlarınıza katılıyorum ve tskler sunuyorum. Beynim merak ettıgım, bekledıgım açıklama bunlar degıl. Ben memleketın ıle ılgılı hızmete açıklamaları beklıyorum.. Bakanım ve oznur hnm sayın Cumhurbaşkanı'mızın açıkladığı 30 buyuksehıre 30 sehri hastanesı kompleksı nezaman Malatya ya yapılır? ( lütfen normal devlet hastanesını anlatmayın bu proje apayrı çünkü)Yada Malatya bu projede varmı? Yoksa sebeplerı nelerdır? Elazığ'a yapılan sehri hastenesı kompleksi Elazığ buyuksehır olduğu ıcın mı Oray'a yapılmaktadır? Yoksa Cumhurbaşkanı'mız yanlış mı bılgı vermektedır?
    0
    0
    Yanıtla