SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya Türkiye'den İşçi İstiyor...

A- A+ PAYLAŞ
 
1961 yılında başlayan işçi göçünün ardından şimdi de nitelikli işgücü talebi geldi.
Türkiye'den Almanya'ya ilk olarak 1961 yılında başlayan işçi göçünün ardından aradan geçen 50 yıl sonra bu kez, Almanya'ya "donanımlı, nitelikli eleman göçünün" sağlanması amacıyla Almanya İŞKUR Başkanı Bundesagentur Für Arbeit Heinrich Alt ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Kemal Biçerli 14 Ekimde Almanya'da bir araya gelecek.
 
Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nihat Sorgeç, yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanlığı himayesinde çalışan Almanya İŞKUR'un 115 bin çalışanı bulunan kurumsallaşmış büyük bir kurum olduğunu belirterek, istihdamın artırılması, işsizlikle mücadele ve ekonominin canlanmasına yönelik çalışmalar yaptığını söyledi.
 
Almanya'da, istihdamın canlanması amacıyla ihtiyaç görülen ara eleman istihdamı için Vietnam'dan işçi talebinde bulunulduğunu ifade eden Sorgeç, ''Bunun üzerine Alman İŞKUR Başkanı ile bir görüşme yaptım ve Almanya'nın ihtiyacı olan ara elemanın Türkiye'den sağlanabileceğini ilettim. Bu öneriye sıcak baktı. Bunun üzerine görüştüğüm İŞKUR Genel Müdürü Biçerli'nin de sıcak bakması üzerine 14 Ekimde bir görüşme ayarladık'' diye konuştu.
 
Aranan Özellikler...
 
Bu görüşmede Almanya'nın ihtiyaç duyduğu ara eleman sayısı ve niteliği gibi konuların görüşüleceğini anlatan Sorgeç, şunları bildirdi:
 
''Türkiye'den Almanya'ya ilk olarak 1961 yılında işçi göçü başladı. Aradan geçen 50 yıl sonra Almanya, bu kez donanımlı eleman için Türkiye'den talepte bulunacak. Ancak, Almanya'da teknik dallarda, özel sektörde, hizmet sektörde eleman sıkıntısı yaşanıyor. Yani hasta ve yaşlı bakıcı, teknisyen, tıbbi sekreter gibi ara mesleklerde çalışacak işçilere ihtiyaç var. Yani Türkiye'deki meslek lisesi mezunları, Almanya'da çalışabilir.''
 
Güney Almanya'nın bazı eyaletlerinde teknik dallarda eleman sıkıntısı yaşandığını, Doğu Almanya'da ise turizm sektöründe çalışacak ara elemanlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Sorgeç, yaşlı nüfusun ağırlıkta olduğu Almanya'da en fazla yaşlı bakıcısına ihtiyaç bulunduğunu anlattı.
Almanya'nın istediği ara elemanlardan mesleğiyle ilgili lise diploması istendiğini, bu konuyla ilgili açılan kurslardaki sertifikaların yeterli olmadığını kaydeden Sorgeç, Türkiye'den Almanya'ya gidecek işçilerde en önemli sorunun yabancı dil konuşma olduğunu ifade ederek, 14 Ekimde yapılacak görüşmede bu sorunun nasıl aşılacağının da görüşüleceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız