SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya Uçağı Geliyor

A- A+ PAYLAŞ

Almanya'dan Malatya'ya uçak seferi ile ilgili sorunun giderildiği, 1 Mayıs tarihli bakan oluru ile Malatya Havaalanı'nın "Geçici Hudut Kapısı" statüsüne kavuşturulduğu, uçağın 2 Mayıs günü Malatya'ya ineceği bildirildi.

ÖNCE PÜRÜZ ÇIKTI..
Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Murat Alabaş, 2 ay önce yaptığı açıklamada, girişimler sonucu Öger Tur Firması'nın Almanya'dan Malatya'ya direkt uçak seferi yapmayı kararlaştırdığını, ilk seferin de 2 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirileceğini bildirmişti.

Almanya'nın Duesseldorf kentinden Malatya'ya 2 Mayıs günü gerçekleştirilecek seferin, gerekli izinlerin çıkmaması nedeniyle yapılamayacağına dair bilgi, bu sabah saatlerinde TV Malatya'nın Haber Müdürü Rıfat Gökçe'nin programına telefonla bağlanan Alabaş tarafından verilmiş, bu konudaki "ihmal" ve "duyarsızlık" eleştirilmiş, 185 yolculu Duesseldorf- Malatya uçağının, bu yüzden Gaziantep'e ineceği belirtilmişti.

Alabaş, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün, Malatya Erhaç Havaalanı'nın askeri alan olması nedeniyle Genelkurmay'dan izin çıkmadığı yolundaki ifadesini de dile getirmişti.

Konunun Malatya gündemine gelmesinin ardından CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun yanı sıra AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık'ın da girişimlerde bulundukları, 1 Mayıs Salı günü öğleden sonra, Almanya uçağının Malatya'ya inebileceğine ilişkin gerekli düzenlemelerin yapıldığı bilgisinin alındığı bildirildi.

SONRA GEÇİCİ HUDUT KAPISI OLDUK..
Almanya- Malatya arasında karşılıklı direkt uçak seferi yapılması girişimleri doğrultusunda Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün 4 Nisan, DHMİ Malatya Meydan Müdürlüğü'nün 2 Nisan, Malatya Valiliği'nin 6 Nisan tarihli yazılarının Ulaştırma ve İçişleri Bakanlığı'na ulaştırıldığı, İçişleri Bakanlığı'nın da ilgili birimi olarak Emniyet Genel Müdürlüğü'nün konuyu 13 Nisan'da ilgili bakanlık ve kurumlara bildirdiği, bu arada Ulaştırma Bakanlığı'nın Valilikten gelen yazı üzerine 11 Nisan'da meydanda gerekli düzenlemelerin yapılması durumunda dış seferler için uygun görüş belirttiği öğrenildi.

Malatya seferinin izin verilmemesi yüzünden Gaziantep'e yapılacağı haberlerinin ardından, İçişleri Bakanlığı'nın 1 Mayıs tarihli, Bakan adına Müsteşar Yardımcısı Alim Barut imzasını taşıyan, Malatya Havaalanı'na 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere "bakan oluru" ile "Geçici Hava Hudut Kapısı" statüsü tanındığına ilişkin yazı ilgili birimlere ulaştırıldı.

Söz konusu yazıda, Ulaştırma Bakanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı'nın uygun görüşleri belirtildikten sonra, "..Bu çerçevede, Malatya Erhaç Havaalanı daimi hudut kapısı statüsü oluşturuluncaya kadar, giriş- çıkış yapacak vatandaşlarımızın ve yabancıların pasaport ve gümrük işlemlerinin yapılarak ülkemize giriş ve ülkemizden çıkışlarının sağlanmasını teminen 01.05.2007 tarihli Bakan Oluru ile geçici hava hudut kapısı haline getirilmiştir" denildi.

Bu gelişmelerin ardından, havaalanında Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Başmüdürlüğü tarafından gereken önlemlerin alındığı, gümrük ve pasaport işlemleri için personel görevlendirildiği bildirildi.

İLK UÇAK 2 MAYIS'TA MALATYA'DA..
Bu işlemlerin gerçekleştirilmesinin ardından Öger Tur firmasınca ilk uçak seferinin 2 Mayıs Çarşamba günü Duesseldorf'tan Malatya'ya gerçekleştirileceği, uçağın Malatya'ya 10.55'de ineceği ve 11.45'de de havalanacağı bildirildi.

Öger Tur Türkiye Temsilcisi Adil Serin de yaptığı açıklamada “ Evet yarın Malatya’ya uçuyoruz. Bakanlıktan gerekli izni akşam saatlerine doğru aldık. Şu an uçağımızın permisini buna göre değiştiriyoruz.Yarın Gaziantep’e geliyorduk biliyorsunuz. Artık Malatya Erhaç Havalanı olarak değişimi yapıyoruz. Uçağımız saat 07.30’da Düsseldorf’ tan kalkacak. Muhtemelen 3 saatlik bir yolculukla saat 10.30’da Malatya da olacağız “ dedi.

Avrupa'dan ilk direkt yolcu uçuşunun gerçekleştirilmesi nedeniyle Çarşamba günü Erhaç Havaalanı'nda bir tören yapılacağı, törene Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, diğer yetkililerin yanı sıra Öger Tur firması üst düzey yöneticilerinin de katılacakları öğrenildi.

Bu arada, Öger Tur firmasının, Haziran ayına kadar haftanın Çarşamba günleri Malatya'ya sefer yapacakları, Haziran'dan sonra sefer sayısının haftada 3'e çıkarılmasının gündemde olduğu, ayrıca Malatya'nın bölgesel konumu nedeniyle THY'nin de daha sonra "dış hat" seferi için Malatya ile ilgili değerlendirme yapıp, sefer koyabileceği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız