SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Almanya Yanlışlarından Dönmeli"

0
Güncellendi - 2017-09-19 03:30:18
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Almanya'nın Köln şehrinde PKK terör örgütü yandaşlarının etkinlik düzenlemesine ve terör propagandasına izin verilmesine ilişkin, "Eğer biz Almanya ile NATO'da müttefiksek ve bunu Avrupa Birliği de terör örgütü listesine almışsa Almanya'nın bu tutumunun ikircikli ve sahtekar bir tutum olduğunu, dolayısıyla uluslararası sözleşmeye, hukuka, adına ne derseniz deyin hiçbirine uymadığını görüyoruz" dedi.

Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'da terör örgütü PKK yandaşlarının sözde uluslararası Kürt festivali adı altında gösteri düzenlemesini kınadı.

Almanya'nın son zamanlarda Türkiye'ye karşı tutumunu yanlış bulduklarını anlatan Tüfenkci, terörün her yerde terör olduğunu söyledi.

"Senin teröristin iyi, benim teröristim iyi, bana göre terörist, sana göre terörist olmaz" diyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Eğer biz Almanya ile NATO'da müttefiksek ve bunu Avrupa Birliği de terör örgütü listesine almışsa Almanya'nın bu tutumunun ikircikli ve sahtekar bir tutum olduğunu, dolayısıyla uluslararası sözleşmeye, hukuka, adına ne derseniz deyin hiçbirine uymadığını görüyoruz. Bugün destekledikleri terör örgütlerinin yarın kendilerini vurmayacağının hiçbir garantisi yok. O kadar teröristi ülkelerinde barındıranlar, o kadar teröristin ülkelerinde bir başka ülke aleyhine faaliyet göstermesine izin verenler elbetteki uluslararası hukuk ve vicdan konusunda da mahkum olacaklardır. Bu durumun uluslararası kamuoyu tarafından ibretle izlendiğini görüyoruz."

- "Dönüp kendilerine baksınlar"

Terörü insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak gördüklerini dile getiren Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, nerede olursa olsun, hangi amaca hizmet ederse etsin terörü hep insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak gördük. Hiçbir terör örgütünün de arkasında bugüne kadar Türkiye olarak durmadık. Ama Türkiye'yi şu veya bu şekilde itham edenler 'İnsan hakları, demokrasi ihlali yaptı' diyenler dönüp kendilerine baksınlar. Beş yaşındaki, bir yaşındaki bebekleri, sivilleri katledenleri nasıl koruduklarını hangi insan haklarının arkasına sığındıklarını veya hangi insan haklarıyla izah edildiğini kendilerine bir kez daha sormak istiyoruz. Almanya'nın bu yanlışlarından süratle dönmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü terörü destekleyenler en sonunda o terör belasıyla yüzleşir."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız