SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya'da Hekimhanlılar Gecesi

A- A+ PAYLAŞ
 
Almanya'da Hekimhanlılar Gecesi düzenlendi.  Avrupa Hekimhanlılar Derneği tarafından düzenlenen gecede, Almanya, Fransa ve Belçika'nın farklı şehirlerinde yaşayan Hekimhanlılar, Almanya Rödermark'ta bir araya geldiler. 
 
Gecede, halk müziği sanatçısı Mehmet Balaman'nın yanı sıra Hüseyin Çavuş, Bülent Pektaş ve GrupTomur'un da sahne aldı.
 
Dernek Yöneticisi Hıdır Karademir, yaptığı konuşmada,  "Artık biz gurbetçi değil Avrupalı Türkleriz. Yaşama dair planlarımızı günün birinde Türkiye'ye dönme ihtimali üzerine değil, Avrupa'da kalmak ve buradaki yaşama uyum sağlamak üzere yapmalıyız. Çocuklarımızı da bu şekilde yetiştirmeliyiz. Çocuklarımız hem bizim kültürel değerlerimizi hem de içinde yaşadığımız modern toplumun değerlerini öğrenmeli ve özümsemeliler. Toplumsal yaşama katkıda bulunmalı ve toplumdaki varlığımızı yani bu
toplumun bir parçası olduğumuzu hissettirmeliyiz. Avrupa Hekimhanlılar Derneği bu konuda örnek teşkil edecek çapta etkinlikler gerçekleştirmektedir. Dernek yöneticilerini kutluyorum. Ayrıca, Avrupa'daki Hekimhanlıları örgütlenmeye ve var olan sivil toplum örgütlerine sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi. 
 
Avrupa Hekimhanlılar Derneği Başkanı Ali Ercan ise, "Avrupa Hekimhanlılar Derneği kurumlaşma aşamasını başarıyla tamamlamış ve gerçek anlamda bir sivil toplum kuruluşu kimliğine kavuşmuştur. Derneğimiz, yılda bir kez gece düzenleyen hemşeri derneği değil, neredeyse her ay birbirinden güzel etkinlikler düzenleyen, toplumu yönlendiren, düşünce ve proje üreten, uygulayan bir kurum oldu. Altı yılda hem Almanya'da hem de Türkiye'de çok önemli çalışmalara imza attık. Çok başarılı bir derneğimiz var ama hemşerilerimizden beklediğimiz ilgiyi henüz bulamadık. Avrupa'da on binlerce Hakimhanlı yaşamasına rağmen etkinliklerimize katılanların sayısı hala yüzlerle sınırlı. Bugün burada binlerce Hekimhanlıyı selamlamak ve başarımızı onlarla paylaşmak isterdik." ifaderini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız