SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya'da Hükümet Krizi Kapıda

0
Güncellendi - 2019-12-03 01:55:06
Almanya'da Hükümet Krizi Kapıda
A- A+ PAYLAŞ

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyeleri tarafından yapılan oylamada Saskia Esken ile Norbert Walter-Borjans'ın eş genel başkan olarak seçilmesi, koalisyon hükümetini belirsizliğe götürdü.

Almanya’da federal hükümetin Sosyal Demokrat ortağı SPD'de hafta sonu yapılan parti genel başkanlık seçimini iktidarı oluşturan büyük koalisyona karşı olan kanat kazandı. SPD'de yapılan oylamada Saskia Esken ile Norbert Walter-Borjans'ın delegelerin yüzde 53,06 oylarını alarak eş genel başkanlığa seçilmesi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) ile koalisyonun geleceğini sıkıntıya soktu.

6 Aralık'ta yapılacak parti kongresinin ardından resmi olarak görev başına geçecek olan Esken ile Borjans'ın büyük koalisyona devam edip etmeyecekleri o tarihten sonra belli olacak. Seçimin ardından koalisyon ortakları CDU ve CSU, SPD'nin yeni eş genel başkanlarına koalisyon sözleşmesine sadık kalma çağrısında bulundu.

Saskia Esken ile Norbert Walter-Borjans'ın SPD'nin eş başkanlığına seçilmeleri partinin sola kayacağı şeklinde yorumlanırken, başkanların emeklilik, aile politikaları, çevre kirliliği ve iklim değişikliği, sosyal ve küresel sorunları ön planda tutması bekleniyor. Büyük koalisyon olarak adlandırılan CDU/CSU-SPD koalisyonunun genel seçimlerin yapılacağı 2021 sonbaharına kadar görevde kalması öngörülüyor. Almanya, 24 Eylül 2017'deki genel seçimlerden 171 gün sonra üç partiden oluşan büyük koalisyon hükümetini kurabilmişti.

Berlin, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız