SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya'da İftar Buluşması

A- A+ PAYLAŞ

Almanya- Mannheim'deki Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel iftar yemeğinde Malatyalılar ve konukları biraraya geldiler.

Dernek lokalinde verilen iftar yemeğine Frankfurt Konsolosu Abuzer Köse, Mainz Başkonsolosluğu Güvenlik Ataşesi Engin Hayta, Mannheim ve Ludwigshafen DİTİB din görevlileri, diğer illerdeki Malatyalı derneklerinin başkanları, Malatyalı işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinde konuşan Malatyalılar Derneği ikinci Başkanı Kenan Nalcı, dernek olarak her yıl iftarda Malatyalıları buluşturmaya çalıştıklarını belirterek, “Bugün aramızda olan tüm Malatyalılar’a ve misafirlere teşekür ediyorum. Malatyalılar Avurpa’da kendi arasında gösterdiği birlik ve beraberlikle örnek olmuştur. Bu birlik ve beraberlik her platformda kendini gösteriyor. Bu gecede onlardan birini yaşıyoruz“ diye konuştu.

Malatyalı bayanların evlerinde hazırladığı yöresel yemekler ve tatlıların ikram edildiği iftardan sonra bir teşekkür konuşması yapan dernek başkanı Murat Alabaş, “Malatyalı Frankfurt konsolosumuz Abuzer Köse, Mainz Ataşemiz Engin Hayta ve işadamlarımızın bizi bu anlamlı gecede yalnız bırakmakdıkları için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki ilk buluşmamız bayramda olacak. Ondan sonra geleneksel gecemizin hazırlıklarını yapmaya başladık. Almanya’da yaşayan Malatyalı dostlarımızla birlik ve beraberlik içinde kaynaşmamız çok anlamlı. Herkese davetimize katıldıkları için teşekkür ediyorum“dedi.

HABER-FOTO: Mustafa BORAK- Mannheim

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız