SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya'da Kayısı Diktiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:48:02
Almanya'da Kayısı Diktiler
A- A+ PAYLAŞ

Almanya'nın Hessen Eyaletinin Darmstadt kenti yakınlarındaki Babenhausen Kaabası'nda yaşayan Malatyalılar, Almanya'ya "gizlice" soktukları kayısı fidanlarını kasaba belediyesi ile bölge bankasının bahçesine diktiler.

Almanya'da Türk işçilerinin gelişinen 50. yıldönümünde, kasabada yaşayan Avrupa Malatyalılar federasyonu Kurucu Üyesi Rahmi Kınay ile Avrupa Malatyasporlular Derneği yöneticisi Çetin Gökçe, kayısı fidanı diktiler. 14 bin nüfuslu kasabada bin 400 Türk var ve bunların 970'i de çoğunluğu Girmana/Hekimhan ve Fethiye'den olmak üzere Malatyalı.

Fethiye Kasabası'ndan olan ve 25 kişinin çalıştığı ekmek ve lahmacun fabrikası bulunan Rahmi Kınay, 42 yıldan beri Babenhausen'de yaşayan bir Malatyalı. Malatya'dan hiç kopmamış olan, Malatyalılarca da çok sevilen Kınay, kayısı fidanını kasaba belediye başkanı Madam Gabi Coutandin'le birlikte diktiklerini söyledi.

Daha önce de Malatya'dan Almanya'ya kayısı fidanı götürenler olduğu, ancak gümrükte engellendiği de belirtilirken, "Malatya'dan bir anı olan" kayısı fidanına kasabadaki Malatyalıların büyük ilgi gösterdiği, ayrıca konunun Alman basınında da haber olduğu belirtiliyor. 

Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı Murat Alabaş, yurt dışında yaşayan Malatyalılar olarak gelenek ve göreneklerini özellikle yeni kuşaklara unutturmama çabasına katkı sunan herkese teşekkür ettiklerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız