SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya'da Okula Baskın: 16 Ölü

A- A+ PAYLAŞ

Almanya'nın güneybatısında bir okulda düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 16 kişi öldü. Saldırgan bir alışveriş merkezinin parkında polisle girdiği çatışmada öldürüldü. 17 yaşındaki siyah giyimli saldırgan, baskın yaptığı okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci çıktı.

Almanya'da Baden-Württemberg eyaleti İçişleri Bakanlığı, eyaletin Winnenden kentindeki lisede düzenlenen silahlı saldırıda 16 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 14 öğrenci bir öğretmen ve polisle girdiği çatışmada 17 yaşındaki saldırgan Tim K. öldü.

2 TÜRK ÖĞRENCİ YARALI

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin Winnenden kentindeki Albertville Lisesinde bu sabah yapılan silahlı saldırıda iki Türk öğrencinin yaralandığı da belirtildi.

BİLD: SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ

Alman Bild gazetesinin internet sitesindeki habere göre ise saldırgan polisle girdiği çatışmada öldürüldü. Saldırgan vahşeti gerçekleştirdikten sonra 40 kilometre uzakta başka bir kentte bir alışveriş merkezinin araba parkında polisle girdiği çatışma sonrasında öldürüldü.

Okulda 1000 öğrencinin öğrenim gördüğü ve olayda çok sayıda yaralanan olduğu da bildirildi. Bu arada Alman Haber Ajansı (DPA), Stuttgart yakınlarındaki Winnenden kentinde Albertville okulunda bu sabah ateş açan, siyah giyimli saldırganın, 17 yaşında olduğunu duyurdu. Saldırganın aynı okuldan daha önceki yıllarda uzaklaştırıldığı belirtildi.

Saldırganın sabah saatlerinde öğrencilerin derse girdiği sıralarda okula girdiği ve rastgele ateş açtığı öğrenildi.

MERKEL AÇIKLAMA YAPACAK

Okul saldırısının ardından Türkiye saatiyle Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bir açıklama yapacağı açıklandı.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Saldırıyla ilgili bir şüphelinin yakalandığı bildirildi. Bild gazetesi, 17 yaşındaki şüphelinin ailesinin evinin arandığı ve evde 18 ruhsatlı silah bulunduğunu belirtti.

TÜRKLERİN YAŞADIĞI BÖLGE

Lisenin bulunduğu yer Türklerin yoğun olarak yaşadığı bir bölge. Ölenlerin arasında Türk öğrencilerin de bulunabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

OKULDA BİN ÖĞRENCİ VARDI

Saldırının gerçekleştiği Albertville okulunda bin öğrenci bulunuyordu. Öğrenciler arasında Türk öğrenciler de vardı.

Okulun içinde bulunan Hürriyet Gazetesi'nin Stuttgart muhabiri Bülent Veznikli, okulda Türk konsolosluğundan yetkililerin de olduğunu, okulun tamamen boşaltıldığını ve çevredeki okulların da boşaltıldığını açıkladı. Veznikli, öğrencilerin 3 ayrı grup halinde spor salonuna götürüldüğünü ve verilecek psikolojik destekten sonra ailelerine teslim edileceğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız