SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya'daki Malatyalılar Birarada

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Almanya’nın Mannheim kentinde bulunan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği’nin geleneksel iftar yemeğinde, Malatyalılar bir araya geldi.

İftar yemeğine; Avrupa’nın çeşitli ülke ve kentlerindeki Malatyalıların yanı sıra Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ateşesi Dr. Dursun Aygün, Mannheim Din Görevlisi Zekeriya Koçak, Rhein-Neckar Türk İşverenler Derneği Başkanı Mustafa Baklan, Mannheim Okul Aile Birliği Başkanı Zeki Polat ‘ın da yeraldığı çok sayıda davetli katıldı.

Dernek başkanı Murat Alabaş, yaptığı konuşmada, kurulduğu günden bu yana dernek olarak Ramazan ayında bir iftar yemeğini geleneksel hale getirdiklerini, bu vesile ile hemşehrilerle bir araya geldiklerini bildirdi.

Malatya fırın yemeklerinin ikram edildiği iftar yemeğinden sonra konuşan dernek 2. başkanı Kenan Nalcı, Avrupa’daki Malatyalılar olarak ilk derneğin 1999’da Mannheim’de kurulduğunu, daha sonra Berlin, Hamburg ve Köln derneklerinin faaliyete geçtiğini belirtti ve “1999 yılından bu yana birlik ve dirlik içerisinde, sevgi ve kardeşlik anlayışı ile Malatyamıza, gerek eğitim amaçlı, gerekse öncelikle sakat hemşehrilerimizin kullanabileceği gereçler olmak üzere sağlık gerekçleri şeklinde yardımlar yapıyoruz.”diye konuştu.

Karlsruhe Din Hizmetleri Ateşesi Dr. Aygün ile Başkonsolos Sadık Toprak adına iftara katıldığını belirterek, “Özelde Malatyalılar olsa da, genelde tüm Türkiye’yi temsil eden bir derneğin birlik ve beraberlik içerisinde, bir çatı altında olmaları önemlidir. İyilikte ve yardımlaşmada yarışınız. İyilik bütün güzellikleri içerisine alan bir şeydir.” dedi.

HABER-FOTO: Kamil YILMAZ- Türkiye Gazetesi Mannheim Bölge Muhabiri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız