SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya'daki Türk Esnaf da Sıkıntılı

0
Güncellendi - 2020-06-27 02:20:06
Almanya'daki Türk Esnaf da Sıkıntılı
A- A+ PAYLAŞ

Köln'de esnaflık yapan Türkler, işlerinin henüz küresel virüs salgını öncesi seviyesine gelmediğini belirterek, her şeye rağmen geleceğe ümitle baktıklarını söyledi.

1980'den beri Almanya'da yaşayan ve Köln'ün Ehrenfeld semtinde restoran işleten Malatyalı esnaf Hidayet Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu salgında tüm esnafın büyük sıkıntı çektiğini dile getirdi.

İşlerinin henüz salgın öncesindeki seviyeye gelmediğini vurgulayan Yiğit, "İnsanlar hala tedirgin, insanlarda hala ikinci dalga korkusu var. Onun için çoğu insan henüz sokağa çıkmakta tereddüt ediyor. Alman devleti, biz esnaflara bir miktar katkıda bulundu ama esnafın bu kadar sıkıntılı olduğu bir dönemde bu yardımlar yetersiz. Bu teselli ikramiyesi gibi oldu, yeni yardım paketleri bekliyoruz." ifadesini kullandı.

"Şu an işimizi kaybetmedik ama ilerde olabilir"

Köln'de Türk caddesi olarak bilinen Keup Caddesi'nde 40 yıldır esnaflık yapan Yüksel Gümüş, Kovid-19 salgınının her sektörü etkilediğini ancak getirilen kısıtlamaların kendilerini zor durumda bıraktığını kaydetti.

Her şeyin düzelmesini beklediklerini ve gelecekten ümitli olduklarını söyleyen Gümüş, "İçeriye belirli sayıda insan alabiliyoruz, belirli şartlarda hizmet edebiliyoruz, hala ister istemez bir kısıtlama var." dedi.

Otomobil parçaları üreten bir firmada usta başı olarak çalışan Reşat Amil, işlerinin yüzde 40 oranında düştüğüne işaret ederek, "Kısa çalışma planına geçtik. Şu an işimizi kaybetmedik ama ilerde olabilir. İşsizlik sürekli artıyor, yetkililerden bu soruna çözüm bulmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Keup Caddesi'nde çiğ köfte satan Enes Terzioğlu da Kovid-19 salgını öncesi işlerinin çok daha yoğun olduğunu anlatarak, "Özellikle 'ayaküstü' dediğimiz Alman müşterilerimiz çok dürüm alıyordu ama şimdi baya işlerimiz durdu. Yine de bizi kriz çok fazla etkilemedi, genellikle paket satışı yapıyoruz, Allah'a şükürler olsun değirmen hep döndü." dedi.

Köln, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız