SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya'dan Malatya'ya 6'ncı Yardım TIR'ı..

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Almanya’nın Mannheim şehrinde bulunan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği'nin Malatya'daki özürlü vatandaşlar için yaptığı yardımlar devam ediyor. 1999 yılında başlatılan kampanya ile bir TIR dolusu yardım ve tıbbî malzemeyi Malatya’ya gönderen dernek, o günden bu yana gönderdiği yardım TIR’larına bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyor.

Alman Kızılhaç'ı (Deutsches Rotes Kreuz) tarafından temin edilen ya da Malatyalı işveren ve vatandaşlarımız aracılığıyla toplanan yardımları Malatya’ya gönderdiklerini açıklayan Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Alabaş, bu yardımları daha çok muhtaç vatandaşa ulaştırmak için gösterilen çabaların bir örnek oluşturmasını temenni ettiklerini söyledi.

30 tane hastane yatağı, 8 koli tıbbî yardım malzemesi, 70 adet tekerlekli sandalye ve Malatyalı Soylu GmbH tarafından 4 koli dolusu okul çantasından oluşan son yardımları taşıyan TIR'ın, bunları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yola çıktığını kaydeden Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Nalcı ise, bugüne kadar yaptıkları yardımlar ile muhtaçları gözettiklerini ve bunu gelecekte de yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kendilerini ön plana çıkartarak yardımsever olduklarını ispatlamak gibi bir düşünceleri olmadığını dile getiren başkan Alabaş, herkesin kendi köyüne, kendi bölgesine, kendi etrafında bulunan muhtaç ve özürlü vatandaşlara yardım etmelerine örnek olmak için çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Bugüne kadar belli aralıklarla Malatya’ya gönderdikleri yardımlar ile sadece Malatya’da değil yurdumuzun birçok ilinde özürlü vatandaşlarımıza bu yardımları ulaştırdıklarını da dikkat çeken Alabaş, yardımların dernek aracılığı ve Başkonsolosluktan alınacak hibe belgesi ile gümrükte hiçbir işlem yapılmadan geçmesine imkân tanındığı için bu şekilde hareket ettiklerinin altını çizdi.

Kendi bölgesinde yardım yapmak isteyen vatandaşlarımızın bunu mutlaka bir dernek aracılığıyla yapmasının daha sağlıklı olduğunu ve gümrükten direkt geçiş kolaylığı bulunduğunu da vurgulayan Alabaş, bu düşüncedeki yardımsever vatandaşlarımızın kendi imkânlarıyla böyle bir teşebbüse başvurmamalarını salık verdi.

Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği olarak bu tür yardımları yapmaya devam edecekleri de belirten Murat Alabaş, 6'ıncı yardım TIR'ını Malatya’ya göndermekten dolayı mutlu olduklarını sözlerine ekledi.

HABER-FOTO: Kamil YILMAZ- Türkiye Gazetesi Mannheim Bölge Muhabiri

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız