SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Almanya'nın Kaderi Türkler'in Elinde

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:25:31
Almanya'nın Kaderi Türkler'in Elinde
A- A+ PAYLAŞ

Almanya'da büyük bir destekle yeniden seçilerek üçüncü dönem liderliğini başlatan Başbakan Merkel, hükümeti kurmak için Türkler'e bel bağladı.

Büyük koalisyonun ortağı olacak olan SPD, hükümeti kurmak için vazgeçmeyecekleri tek şartın ‘Göçmenlere çifte vatadanşlık vermek olduğunu' bildirdi.

Almanya'da 22 Eylül'de yapılan ve Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin (CDU) lideri Angela Merkel'in büyük zaferiyle sonuçlanan genel seçimlerden sonra koalisyon görüşmelerine geçen Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD), hükümeti kurmak için ilk şartlarının Almanya'da yaşayan Türkler'e ‘çifte vatandaşlık verilmesi' olduğunu belirtti.

Koalisyon Türkler'e bağlı

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel başkent Berlin'de yaptığı konuşmada, koalisyon görüşmelerinde uzlaşmaya gidilmesi gerektiğini söylerken, seçim süresince seçmenlerine verdikleri sözleri yerine getirmek istediklerini bildirdi. İki hafta önce koalisyon görüşmelerine başlamaya hazır olduklarını ve maddeler üzerine anlaşmaya varmak istediklerini bildiren SPD kanadı, "Almanya'da yaşayan Türkler'e çifte vatadanşlık verilmediği müddetçe, görüşmeleri bitirebiliriz" dedi.

Koalisyon görüşmelerini bitirmekten çekinmeyeceklerini bildiren Gabriel, "Çifte vatandaşlık üzerinde anlaşmak en önemli şartımız. Anlaşamazsak yeniden seçimlere gideriz" şeklinde konuştu.

Asgari ücret şartı

SPD Genel Başkan Yardımcısı ve Federal Milletvekili Aydan Özoğuz, konu hakkında CDU kanadından olumlu sinyaller aldıklarını belirtirken, "Kağıt üzerinde anlaşmaya varmadıktan sonra, masadan olumlu bir sonuç çıkamaz" dedi. ‘Asgari ücret, eğitim ve istidham konularında da ısrarlı olduklarını belirten Özoğuz, ülke genelinde tüm sektörlerdeki çalışanlar için yasal olarak saatte 8,50 avro asgari ücret talep ettiklerini bildirdi. Koalisyon görüşmeleri için 10 maddelik liste belirlediklerini bildiren SPD, bu maddeler arasında en çok çifte vatandaşlığa önem verdiklerini bildirdi.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin lideri Başbakan Merkel, seçimlerde yüzde 41.5 oy oranıya büyük bir zaferle yeniden iktidara geldi. Sosyal Demokrat Parti de aldığı yüzde 25.7 oy oranıyla seçimlerden ikinci çıkan parti oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız