SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alo 112.. Beni Sandığa Götür!"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:10:50
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz 1 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Erken Genel Seçimi’nde 112 Acil Servis ekipleri, hastaları bu kez hastane acilleri yerine okullarda sandık başlarına taşıdı. Malatya’da 17 hasta ambulanslar ile evlerinden alınarak oy kullandıkları okullara götürüldü. 

OKULLARA HASTA TAŞIDI 

112 Acil Servis ambulansları tarafından 1 Kasım seçiminde 17 ağır hasta, özürlü ve yatalak olan vatandaşı evlerinden alarak oy kullanacakları seçim bölgesine götürdüğü,  orada vatandaş oyunu kullandıktan sonra tekrar evine teslim ettikleri bildirildi. 112 acil servis ambulansları ile sandık başına giden vatandaşların büyük bir çoğunlunun il merkezindeki mahallelerde yaşadıkları belirtildi.

VATANDAŞLAR TALEP ETTİ 

Seçim günü ağır hasta, özürlü ve yatalak olan vatandaşlarının yakınlarınca 112 Acil Servis Komuta merkezinin aranarak yardım talebinde bulunması üzerine, verilen adreslere ambulans gönderildiği ve hastaların alınarak oy kullandığı okula götürüldüğü, ardından ise tekrar evlerine teslim edildiği kaydedildi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Nail Umay, 1 Kasım seçimi nedeniyle her türlü önlemin önceden alındığını belirterek, “Ambulanslarımızdaki ekip sayıları arttırıldı. 112 Acil servis Komuta Merkezi’ni arayan tüm vatandaşlarımızın talepleri yerine getirildi ve hastalarımız evlerinden alınarak oy kullanacakları sandık başlarına kadar ekiplerimizce götürüldü” dedi.

“KİMSE MAĞDUR OLMADI”

Dr. Umay, toplamda 17 hastanın sandık başlarına ambulanslar ile götürüldüğünü belirterek, “112 acil servisimiz seçim günü için hazırlıklıydı. Gelen çağrılar üzerine hareket ettik ve yardım isteyen vatandaşlarımızı seçim bölgelerine götürdük.  Hastalarımızı sandık başına götürürken, diğer normal hastalarımızı da ihmal etmedik.  Demokratik haklarını yerine getirmek için yardım isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olan tüm sağlık personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız