SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alo 179'da 'Özel' Hizmet

A- A+ PAYLAŞ

Vatandaşların ildeki sorun ve taleplerini en kolay yoldan Valiliğe bildirmek için valiliklerin kullanımına sunulan Alo 179 Hattı, Malatya Valiliği tarafından özelleştirilerek, bir çağrı merkezi aracılığı ile uygulamaya konuldu.

Malatya Valisi Ulvi Saran, Alo 197 Hattı'na artık Malatya'da bölge merkezi bulunan CMC adlı çarı merkezi aracılığı ile bakılacağını belirterek, çağrı sistemi ile kamu hizmetlerine ulaşma uygulamasını başlattıklarını belirtti. Bu uygulama çerçevesinde pek çok kamu hizmetine, vatandaşlar tarafından daha kolay irişimin sağlanacağını ifade eden Vali Saran, bundan dolayı Alo 179 uygulamasının artık çağrı merkezi aracılığı ile verileceğini belirtti.

Vatandaşların aldıkları hizmetlerin yürütümü ile ilgili sorularına müşteri temsilcisi tarafından sesli cevap vermek süretiyle hizmet verileceğini belirten Vali Ulvi Saran, uygulama kapsamında, bilgilendirme verilecek kamu hizmetleri servislerinin şunlar olduğunu belirtti;

"Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Servisi, İş ve İşçi Bulma Hizmetleri Bilgi Servisi, Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Bilgi Servisi, Emniyet Müdürlüğü Bilgi Servisi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü Bilgi Servisi, Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgi Servisi."

Vali Saran, Alo 179 hattını arayarak, görevlilerle görüştü ve bazı hizmetler hakkında bilgiler sordu. Vali Saran, vatandaşların almak istedikleri hizmetlerle ilgili olarak, kurumlara gitmeden Alo 179 Hattını arayarak, bilgi alabileceklerini ifade etti.

Vali Saran, böylesine yeni bir teknikle çağrı merkezi aracılığı ile müşteri temsilcisi ile muhatap olunarak başlatılan uygulamanın Türkiye'de ilk defa Malatya'da kullanıldığını söyleyerek, vatandaşlara oldukça güzel bir hizmet sunduklarını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız