SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Alo Polis mi?.. Üniversite Durağında Bir Kadın Esrar Satıyor!..''

A- A+ PAYLAŞ

Akşam saatlerinde polise telefonla bu ihbar yapıldı. Hemen harekete geçildi ve durakta ihbarda belirtilen 20 yaşlarındaki kadın yakalandı.. Sonra..

 

Emniyet Müdürlüğü’ne, akşam saat 20.35 sıralarında yapılan bir telefon ihbarında Çevreyolu’ndaki Üniversite otobüs durağında genç bir kadının esrar sattığı bildirildi. Polisi arayan da kadındı ve ihbar ettiği kadını tüm ayrıntılarıyla tarif ediyordu. İhbarı değerlendiren polis, 20 yaşlarındaki Nurhan F.adlı kadını, ihbarda belirtildiği gibi durakta buldu ve üzerinde 35 gram toz esrar ele geçirdi.

 

Polisi şaşırtan gelişmeler, “zanlı”nın yakalanmasından sonra başladı. Genç kadın, bir süre önce arkadaşları tarafından kavgada öldürülen sabıkalı Mutlu F.’nin, "sabıkasız"  karısıydı. İhbarın bir kadın tarafından "ayrıntılı tarifle" yapılması ve ihbar edilen kadının “yakalanma ve tutuklanma” arzusu, polisi şaşırtıyordu. Sorgusu Derinleştirilen genç kadın, ihbarı kendisinin yaptığını itiraf ederken, “dışarıda can güvenliği olmadığı için” tutuklanmak istediğini söylüyordu.

 

İfadesi alınan genç kadın, ertesi gün adliyeye çıkarılmak üzere savcının talimatıyla, polis tarafından güvenli bir yere yerleştirildi. Ertesi gün adliyeye verilen ve 2 çocuk annesi olduğu öğrenilen genç kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Olayın aydınlatılamayan bölümleri; genç kadının kimler tarafından tehdit edildiği, niçin ısrarla tutuklanmak istediği ve yakalandığında üzerinde çıkan 35 gram esrarı nereden temin ettiğiydi? Bu sorular yanıtını bulamadı. Çünkü genç kadın bu konularda konuşmak istemedi, konuşmadı.

 

KOCASI VURULDU, 40 GÜN SONRA ÖLDÜ

Kendini ihbar eden, tutuklanmak istediğini söyleyen, ancak serbest bırakılan 20 yaşındaki Nurhan F.’nin eşi Mutlu F., polis tarafından çok yakından tanınan; Hırsızlık, Yankesicilik, Uyuşturucu Kullanma, Silahla Saldırı vb. suçlardan 50’nin üzerinde suç kaydı bulunan biriydi.

 

2 yıl önce de tartıştığı bir kişi tarafından 5 yerinden tabancayla vurulan, ancak kurtulmayı başaran Mutlu F., 18 Ağustos 2005 günü Çöşnük Mahallesi Aytaç Paşa Caddesi Çevreyolu kavşağında, kendisi gibi sabıkalı olan 24 yaşındaki Cumali D. ve 31. yaşındaki Hüseyin Ç.ile tartışmış, bu sırada Cumali D., kuru sıkıdan çevirme tabancasını ateşleyerek, Mutlu F.’yi göğsünden yaralamıştı.

 

Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınan Mutlu F., 28 Eylül 2005 tarihinde ölmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız