SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alpay, Okul Yaptırmak İstiyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:14:24
Alpay, Okul Yaptırmak İstiyor
A- A+ PAYLAŞ

13 yıl sonra memleketinde, Kayısı Festivali’nde sahneye çıkan Türk Halk Müziği sanatçısı Selahattin Alpay, “Malatya’da bir ilkokul yaptırırsam, dünyanın en mutlu adamı olacağım” dedi. 

21. Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali kapsamında memleketi Malatya’da 13 yıl sonra konser veren Türk Halk Müziği sanatçısı Selahattin Alpay, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı’yı ziyaret etti.
Ziyarette İHA’ya açıklamalarda bulunan Alpay, “Ne kadar profesyonel olursan ol, dünyayı gezdim, ancak kendi memleketim Malatya’da uzun yıllar sonra konser verirken çok heyecanlandım. İlk sahneye çıktığım günkü gibi heyecanlıydım. Gülhane Parkı’nda 35 bin kişiye konser verdim, ama memleketimdeki kadar heyecan duymadım. 13 yıl aradan sonraki özlemi giderdiğime inanıyorum. 26’ncı CD’ye hazırlanıyoruz. 10 tane film yaptım. Devlet sanatçılığı unvanını aldım. Müzik Magazin Dergisi’nin ömür boyu ödülünü aldık. Malatya’da bir ilkokul yaptırırsam dünyanın en mutlu adamı olacağım” şeklinde konuştu.

Alpay, Malatya Kayısı Festivali’nde 13 yıl aradan sonra konser vermesiyle ilgili de, “Arz ve talep geciktiği için oldu. Malatya’da bir tabir vardır, ‘geç oldu, temiz oldu.’ Arada bir takım yanlış anlamalar vardı. Sağ olsun, yanlış anlamaları Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı Bey giderdi. Küslük hiçbir zaman olmadı” ifadelerini kullandı.
Sanatçı Özlem Büyük ise, “Malatya’nın birçok ilçesinde festivallerde yer almıştım ama Kayısı Festivali benim için ilk oldu. Malatya halkı benden, ben de onlardan memnun kaldım” dedi.

Sanatçı Batuhan da, “Sahne almaktan büyük mutluluk duydum. Geçmiş döneme bakıldığında bu sene daha çok Malatyalı sanatçılar yer aldı” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız