SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alper'in Ölümüyle İlgili Tutuklama

0
Güncellendi - 2017-06-03 04:32:54
Alper'in Ölümüyle İlgili Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski Cumhuriyet Başsavcılarından, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile makam şoförü Muzaffer Akşehirli'nin hayatını kaybettiği kazayla ilgili, kazaya karışan kamyonun çalıştığı şirketin şantiye sorumlusu çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in (48) yer aldığı, makam şoförü Muzaffer Akşehirli idaresindeki 20 AB 548 plakalı makam otomobili, 10 Mayıs'ta Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gittiği sırada, Uğur T. (53) idaresindeki 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyonla çarpışmıştı. Kamyonun makam otomobilin üzerine devrilmesi üzerine Başsavcı Alper ile makam şoförü Akşehirli hayatını kaybetmiş, koruma polisi Ramazan Uğur ise yaralanmıştı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kamyon şoförü Uğur T. ile kamyonun sahibi Zeki A. gözaltına alınmış ve iki şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Kazaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kazaya neden olan kamyonun bağlı olduğu firmanın şantiye sorumlusu İbrahim Y. gözaltına alındı. Mahkemede ifadesi alınan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mustafa Alper, Ocak 2014 ve Haziran 2015 arasında Malatya'da Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapmış, buradan Denizli'ye atanmıştı. FETÖ/PDY örgütüne yönelik ilk davayı açan Alper'in bu örgüt mensuplarından tehditler aldığı belirtilirken, 10 Mayıs günü şüpheli bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti.

Denizli, iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız