SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Geçide Çevre Esnafı Tepkisi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Milli Egemenlik Alt Kavşağı'nda hayata geçirilecek alt geçit projesine çevredeki esnaf karşı çıktı. Belediye, bir süre önce trafiğin rahatlatılması amacıyla Milli Egemenlik Caddesi'nin İnönü Caddesi'yle kesiştiği kavşağın yanı sıra, Zapçıoğlu Caddesi'nin yine İnönü Caddesiyle kesiştiği Sıtmapınarı kavşağında alt geçitler yaptırılacağını açıklamıştı.

ESNAF TEPKİSİ..
Milli Egemenlik Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaf, biraraya gelerek alt yapıyla ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

Esnaf adına konuşan Sadin Şahin, 11 metrelik yola uygulanacak projenin bölgeye ciddi bir olumlu etkisinin olmayacağını, 4 şeride bölünecek yolun daha da elverişsiz hale geleceğini iddia ederek, "Bölgedeki tüm binalar deprem yönetmenliğinden önce yapılmıştır. Alt geçit inşaatı sırasında yapılacak kazının binalara etkisinin ne olacağı konusunda bir çalışma yapılmamıştır. Belediye başkanımızdan konunun profesyonel şehir planlamacılarına inceletmesini talep ediyoruz" dedi.

Alt geçit projesiyle birlikte kaldırımlardaki ağaçların yok edileceği, kaldırımların ise 1 metreye düşeceğini ileri süren Şahin, projenin yeniden ele alınması ve detaylı olarak incelenmesini istediklerini kaydetti.

BU YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANMALARI PLANLANIYOR..
Milli Egemenlik (eski Turan Emeksiz) Caddesi’nin İnönü Caddesi ile kesiştiği (Kız Meslek Lisesi civarı) kavşakta, Milli Egemenlik yönünden “Emeksiz Devamı” diye bilinen Turgut Temelli Caddesi’ne karşılıklı bağlantıyı sağlayacak alt geçit projesinin yanı sıra, Sıtmapınarı’nda İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu bölgede, Zapçıoğlu Caddesi’nin İnönü Caddesi’ni geçerek Terminal Caddesi’yle karşılıklı bağlantısını sağlayacak alt geçit projesi belediye tarafından hazırlandı.

Bu alt geçit projelerine ilişkin statik projesi ihalesinin de gerçekleştirildiği ve bu projenin tamamlanmasının ardından ihale aşamasına geçileceği, her iki alt geçidin de bu yıl içerisinde bitirilerek hizmete açılmasının planlandığı kaydedildi.

Halen sinyalizasyon sistemi ile kontrol edilen her iki kavşaktaki yoğun araç trafiği ve çakışma nedeniyle oluşan sıkışıklığın giderilmesinin hedeflendiği alt geçit projelerinin devreye girmesiyle, bu kavşaklardaki trafik sıkışıklığına yüzde 60 oranında çözüm sağlanmış olacağı bildiriliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız