SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Geçidin Üstü Tamam, Tüneli Oyulacak..

A- A+ PAYLAŞ

Şehir içi araç trafiğini rahatlatmak için Sıtmapınarı ve Kız Meslek Lisesi kavşakları için projelendirilen alt geçitlerden, Sıtmapınarı'nda olan "kaba" inşaatıyla tamamlanırken, Kız Meslek Lisesi kavşağındakinin de üst beton tabliyesinin döküldüğü, geçidi oluşturan toprak bölümün "oyularak" tünelin açılacağı belirtildi.

YERALTI SUYU DRENAJI..
Şehrin kuzey-güney araç trafiği bağlantısını hızlandırmak amacıyla İnönü Caddesi'nin altından geçiş için projelendirilen iki kavşağın yapımı sırasında çıkan yeraltı suları için ayrı bir drenaj kanalının yapılmakta olduğu, Sıtmapınarı kavşağındaki drenaj kanalının tamamlanıp, yeraltı suyunun bu kanalla akıtıldığı, Kız Meslek Lisesi kavşağındaki drenaj kanalının da tamamlanmak üzere olduğu, bu arada çıkan suyun da Çarmuzu'ya akıtılmakta olduğu, bu kavşakta yeraltı su seviyesinin 1.5 metre düştüğü öğrenildi.

SITMAPINARI KAVŞAĞI'NDA KABA İNŞAAT BİTTİ..
Sıtmapınarı Kavşağı'ndaki geçidin kaba inşaatının tamamlandığı, bu geçidin tabanına belediyece kilit taş döşeneceği, ayrıca Adana'dan bir firma tarafından "prekast" diye adlandırılan perde duvarlarının yapılmakta olduğu, önümüzdeki günlerde Malatya'ya getirilerek, perde duvarlarının da monte edileceği bildirildi.

KIZ MESLEK KAVŞAĞI..
Kız Meslek Lisesi kavşağında da, alt geçidin toprak üstüne tabliye betonunun döküldüğü, İnönü Caddesi geçişi de dahil olmak üzere betonun tamamen sertleşmesiyle, üzerine asfalt döküldüğü öğrenildi.

Geçit için, daha önceden kazı yapılmadığını, iskele kalıp kurma yerine toprak üstüne betonun döküldüğünü, bu yöntemin daha güvenli olduğunu belirten yetkililer, bundan sonraki aşamada tabliye betonu ile yan kolonları oluşturan fore kazıklar arasındaki bölümdeki toprağın kazılacağını ve böylece alt geçidin tünelinin açılacağını belirttiler.

Sıtmapınarı kavşağındaki perde duvarının montesinin ardından, Kız Meslek Lisesi kavşağında da aynı işlemin yapılacağı bildirildi.

23 ARALIK'TAN SONRA CEZA..
Bu arada, her iki kavşak için müteahhit firmaya belirli bir süre tanındığı, bu sürede bitirilmemesi halinde cezai müeyyidenin söz konusu olduğu belirtilirken, Sıtmapınarı kavşağında bir sorun olmadığı, ancak Kız Meslek Lisesi kavşağında, İdari Mahkeme'nin yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle işte 28 günlük bir gecikme olduğu, bunun da Kız Meslek kavşağı için müteahhit firmaya ek süre olarak verildiği, bu sürenin 23 Aralık'ta dolacağı belirtildi. Bu tarihe kadar geçit inşaatının bitirilmemesi halinde, cezai müeyyidelerin devreye gireceği belirtiliyor.

Ayrıca, müteahhit firma ile yapılan anlaşma gereği, işin 2006'ya sarkması halinde, herhangi bir ek ödemenin de söz konusu olmayacağı, ihale bedeli dışında herhangi bir ödeme yapılmayacağı ifade ediliyor.

Her iki kavşağın araç alt geçidi ve yağmur suyu drenaj sistemi 4 milyon 745 bin YTL (4 trilyon 745 milyar TL) teklif veren Akyurt İnşaat adlı firmaya ihale edilmişti.

AYDINLATMA VE GÜVENLİK KAMERASI..
Alt geçitlerin içinin, gündüz ışığı ile "aynı" olacak şekilde ışıklandırılacağı, ayrıca güvenlik açısından kameralar da yerleştirileceği öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR: Kız Meslek Lisesi kavşağındaki alt geçit inşaatının son durumu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız