SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alt Geçit 1300 Metre Olacak'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, Beylerderesi Viyadüğü’nün 2010 yılından önce bitmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayollarının 2008 yılı ve 2009’da yapılması planlanan yatırımları ile ilgili bilgiler aktaran Gülhaş, Beylerderesi Viyadüğü ile ilgili olarak 3 ve 4 No’lu ayaklarının bittiğini, 3 No’lu ayakta başlık krişinin kaldığını söyledi.

Gülhaş, 1 no’lu ayakla ilgili ayakla ilgili olarak da “Bu ayağın askeriye ile ilgili kısmında yaşanan problemler de çözülmüştür. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam edecektir. Ancak bu yıl bitmesi mümkün değil. 2010 yılının sonuna doğru bitebilir’ dedi.

Köprü ayaklarının bitmesinden sonra üst yapının ayrıca ihale edileceğini aktaran Gülhaş, “Viyadükle ilgili her konu son derece teknik konular. Dönem dönem eleştiriliyoruz ancak teknik konular olduğu için ayrıntılı düşünmek durumunda kalıyoruz. Gecikmeler bundan kaynaklanıyor. Viyadüğün her bir ayağı sadece 1 dönümlük alana gömülüyor. Orta açıklığı 180, enine açıklığı 120 metre. Türkiye’nin en kibar viyadüklerinden birisi olacak. Üst yapı ihalesini de bu yıl yapacağız” diye konuştu.

Gülhaş Milli Egemenlik ve Akpınar Kavşağını birleştirecek olan alt geçit çalışması ile ilgili olarak da “1300 metre uzunluğunda olacak. Niyazi Mısri’den başlayıp Matim İş Merkez’ine kadar devam edecek. Yalnız başta Malatya Belediyesi olmak üzere tüm kurumların hızlı davranması gerekiyor. Malatya Belediyesi’nin oradaki otobüs duraklarını, TEDAŞ’ın ise telefon direklerini kaldırması gerekiyor. Alt geçit bu yıl bitmeyebilir ”dedi.

Battalgazi Kavşağının programa alındığını, Sanayi Kavşağı ile ilgili olarak da proje çalışmalarının sürdüğünü aktaran Gülhaş, Sanayi Kavşağı projesinde Altın Kayısı Oteli’nin bahçesinin bir kısmının gidebileceğini, özelleştirilmeden önce bu konunun dikkate alınmasını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız