SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Alt Geçit 20 Ocak'ta Açılacak''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Çevreyolu'ndaki araç alt geçitlerinin yapımının tamamlandığını ve 20 Ocak'ta trafiğe açılacağını, 20 gün içinde de üst yapıları için ihaleye çıkılacağını söyledi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin olarak gönderilen basın bülteni şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık, alt geçite ait yollarının asfaltlama işlemleri biten Turan Emeksiz ve Akpınar Kavşaklarının 20 Ocak’ta trafiğe açılacağını duyurdu. Çalık, kavşakların geri kalan üst yapılarının kapatılması inşaatı için ise 20 gün içinde ihale ilanına çıkılacağını duyurdu.

Malatya şehir geçişi üzerinde bulunan üç kavşaktan 500 m.lik Sanayi Kavşağı alt geçit inşaatının 2008 yılı sonunda tamamlanarak trafiğe açıldığını belirten Öznur Çalık, Emeksiz ve Akpınar Kavşaklarını birbirine bağlayan 1.400 m uzunluğundaki alt geçite ait yoldaki çalışmaların bittiğini ve 20 Ocak’ta alt geçit içi transit trafiğin açılacağını kaydetti. Öznur Çalık, alt geçitlerin Malatya Belediyesi tarafından yürütülen üst yapılarının kapatılması inşaatının ise 20 gün içinde ihale için ilana çıkartılacağını ve 4 ay sonunda yapımının tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekledi.

2009 yılında Türkiye’nin en uzun alt geçitlerinden olan Turan Emeksiz ve Akpınar Kavşaklarındaki fore kazık çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Çalık, bu projenin üst geçitten alt geçite dönüştürülmesi nedeniyle yapılan çalışmalar sonucunda işin keşfinin dolduğunu belirtti. İşin 2009’un sonunda gerçekleştirilen ihalesinin Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlar nedeniyle uzadığını ve sürecin tamamlanmasının ardından, Mayıs 2010’da kalan kısmın inşaatına derhal başlandığını söyleyen Çalık, alt geçitlerin gecikme sebebine de açıklık getirdi.

Milletvekili Çalık, tüm aksaklıklara rağmen çalışanların mesai saatlerinin artırıldığını ve gösterilen tüm gayretlerin sonunda meyvesini verecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ak Partili Öznur Çalık sözlerini şöyle sürdürdü : “Daha 2010 yılı bitmeden, Emeksiz ve Akpınar Kavşaklarımızın alt geçitlerinden ve Beylerderesi Viyadüğümüzün üzerinden geçişler gerçekleştirilmeye başlandı. 20 Ocak’ta da inşallah, hem alt geçitlerimizi hem de Viyadüğümüzü trafiğe açmış olacağız. En başından beri, Malatya’yı önce büyükşehir, sonra da dünya şehri yapacağımızı dile getiriyoruz. 2011 yılı, planlanan tüm projelerimizin Allahın izniyle bitirildiği ve açılışlarının yapıldığı yıl olacak’ diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız