SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Geçit Güzergahlarına Düzenleme

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, özellikle Milli Egemenlik Caddesindeki trafiği de rahatlatmak için bu yolu kullanan 5 ilçe ve belde belediye araçlarının güzergahlarına yeni bir düzenleme getirdi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, şehrin güneyinde bulunan ve Milli Egemenlik Caddesi üzerinden Malatya’ya giriş yapan Yeşilyurt, Gündüzbey, Yakınca, Konak ve Bostanbaşı Belediyelerine ait araçların artık çevre yolunda beklemeyerek ring turu yapacakları belirtildi. Dönüş güzergahlarının ise değiştiği, bu değişiklikten dolayı da Mimar Sinan Caddesi girişi Sevinç Pastanesi önündeki durağın ise iptal edildiği bildirildi.

Bundan böyle güneyden şehre giriş yapan araçlar Milli Egemenlik Caddesinden giriş yaptıktan sonra, Emeksiz Alt Geçidinden geçip, Tapu Kadastro Müdürlüğü önündeki tali yoldan yolcularını indirip-bindirdikten sonra beklemeksizin yoluna devam edecek ve Sanayi kavşağından sola dönüp, Sıtmapınarı alt geçidinden geçtikten sonra Hasanbey istikametinden beldelerine dönecekler.

Malatya Belediyesi tarafından alınan karar Yeşilyurt, Gündüzbey, Yakınca, Konak ve Bostanbaşı Belediye Başkanlıklarına resmi yazıyla bildirilirken, uygulamanın 20 Haziran 2006 tarihinde başlayacağı kaydedildi.

Malatya Belediyesi tarafından sözkonusu Belediyelere gönderilen yazı şöyle:

“Şehrimizde artan yoğun trafik sıkışıklığı nedeni ile şehir merkezinde akan trafik artık durma noktasına gelmiştir. Şehir trafik akışını hızlandırmak amacı ile yapımları tamamlanan Ofis ve Sıtmapınarı Alt Geçitlerinin faaliyete girmesi ve yapılan şehir içi trafik iyileştirmeleri çerçevesinde özellikle çeşitli beldelerden gelmekte olan araçların şehir merkezinde takip edecekleri geliş-gidiş güzergahlarının yeniden düzenlenmesi zaruret haline gelmiştir. Bu kapsamda yeniden düzenlenen ve güneyden gelen araçların takip edecekleri yeni güzergah aşağıda belirtilmiştir.

Tecde yolu, Yeşilyurt Yolu, 100. Yıl Kavşağı, Milli Egemenlik Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi-Eski Soykan Hastanesi civarında yolcu indirme bindirme durağı, Milli Egemenlik Caddesinden devam, Ofis Alt Geçidinden geçtikten sonra Turgut Temelli Caddesi, Turgut Temelli Alt Kavşağından çevre yolundan sola dönüş, Tapu Kadastro önündeki tali yol üzerinde bulunan cepteki durakta indir bindir yapıp bekleme yapmaksızın Çevre Yolu üzerinden İstasyon istikametine doğru, Sanayi Kavşağından sola dönüş, Sıtmapınarı Alt Geçidinden geçiş, Zapçıoğlu Caddesinden Hasanbey Caddesine çıkış, Hasanbey caddesinden yukarıya doğru devam ederek Paşaköşkü Camii karşısından Yeşilyurt Caddesi üzerinde sağa dönüş yaptıktan sonra Tecde yoluna doğru devam ederek veya Hasanbey Caddesi üzerinden 100. Yıl Kavşağına doğru devam ederek kavşaktan sağa dönüş yaparak Yeşilyurt Caddesi üzerinden güzergahı takip ederek kendi beldesine giriş.

İlimiz Belediye sınırları dışından şehir merkezine yolcu taşımacılığı yapan araçların güzergah haricine çıkmamaları ve güzergah üzerinden belirlenen duraklarda hiçbir şekilde bekleme yapmamaları, durak haricinde ise yolcu indirip bindirmemeleri trafik akışının kesintiye uğramadan sürdürülebilmesi açısından önem arz etmektedir. Güzergah üzerinde çalışan araçların Malatya İl sınırları içerisinden yolcu almaları haksız rekabete sebep olduğundan şehir için yolcusunun alınmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Araçların şehir merkezinden ring yaparak geçmeleri ve beklemelerini kendi belde sınırları içerisinde yapmaları mecburidir.

20.06.2006 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni güzergah düzenlemesi kapsamında başlatılacak olan bu çalışma esaslarına göre hareket saatlerinin uygun şekilde programlanması ve yukarıdaki kurallara hassasiyetle dikkat edilmesi…”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız