SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Geçit İhalesi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nin şehir merkezindeki trafik sorununa çözüm üretmek hedefiyle projelendirdiği iki araç alt geçidinin yapım işi ihalesi 7 Temmuz Perşembe günü Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Milli Egemenlik ve Sıtmapınarı İHL kavşaklarına yapılması planlanan araç alt geçitlerinin yapım işi ihalesi için 5 firma teklif verdi.

Alt geçitlerin yapım işi ihalesi, Belediye Meclis Salonu’nda saat 10.00’da Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Gül başkanlığındaki ihale komisyonunun, verilen teklif zarflarını açmasıyla başladı.

Komisyon, ihaleye teklif veren 5 firmanın zarflarını açarak, firmaların ihale dosyalarını inceledi. Komisyon Başkanı Hanifi Gül daha sonra firmaların verdiği teklifleri açıkladı. Açıklanan tekliflere göre, ihalede 4.745.000 YTL ile en düşük teklifi Akyurt İnşaat A.Ş. verdi.

İhaleye katılan firmalar ve verdikleri teklifler şöyle:

Özsal İnş. Tah. Ltd.Şti. 6.395.000 YTL.
Aksa İnş. Tah. A.Ş. 6.374.000 YTL.
Çakır Yapı Tic.San.A.Ş. 5.650.000 YTL.
Birlik Yapı A.Ş. 5.291.091 YTL.
Akyurt İnş. A.Ş. 4.745.000 YTL.

İhale sonrasında bir açıklama yapan İhale Komisyonu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Gül, ihaleye katılan firmaların sundukları ihale dosyalarının evrak açısından değerlendirileceğini ve teyidinin yapılacağını belirterek, bu işlemlerin bitiminden sonra ihalenin onay makamına sunulacağını söyledi. Gül, tekliflerin açıklanmasının ihalenin sonuçlandığı anlamına gelmediğini kaydetti ve onay makamının ihaleyi onaylamasından sonra ihalenin sonuçlanacağını, sonucun kamuoyuna duyurulacağını vurguladı.

Bu arada, ihalenin bitiminden sonra bir gazetecinin sorusu üzerine İhale Komisyonu Başkanı Hanifi Gül, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden bilim adamlarının, her iki bölgede araç alt geçidi yapılmasının uygun olacağına dair rapor verdiklerini söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Bölümü’nün her iki bölgede araç alt geçidi yapılması konusunda olumlu görüş sunduğunu kaydeden Gül, ihalenin Malatya’ya hayırlı olması dileğinde bulundu.

FOTOĞRAF: Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Gül (soldan 3.) başkanlığındaki ihale komisyonu..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız