SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Geçitler İçin 90 Gün İddiası..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye tarafından bir müteahhit firmaya yaptırılmakta olan Kız Meslek Lisesi ve Sıtmapınarı kavşakları araç alt geçitlerinin, belirlenen 90 günlük süre içerisinde bitirileceği tekrarlandı. Ancak, temel atma törenleri 25 Ağustos'ta Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katılımıyla başlayan alt geçitlerle ilgili "90 günlük" takvim yine kafa karıştırdı. İnşaatın başlamasının ardından Kız Meslek Lisesi yanındaki inşaat levhasının üzerine konulan elektronik sayaç, 90'dan itibaren işletilim 60'lara geldikten bir süre sonra, yeniden 99 güne çıkarılmıştı. Sayaçlar, halen bitime 90 günden daha fazla bir zaman kaldığını gösterirken, yaklaşık 1 ay önce temeli atılan geçitler için belediyenin yaptığı yazılı açıklama ile, çalışmaların 90 günde bitirileceği yolundaki taahhüt tekrarı ilginç bulundu. Bu arada, iki bölgede inşaat çalışmalarının başlamasıyla birlikte ortaya çıkan trafik "keşmekeşi" de devam ediyor.

BELEDİYENİN BASIN BÜLTENİ..
Bu arada, araç alt geçit çalışmalarıyla ilgili olarak Belediye'den basın kuruluşlarına gönderilen son bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından Milli Egemenlik ve Sıtmapınarı kavşaklarında araç trafiğini rahatlatmak ve trafik yoğunluğundan doğan sorunları gidermek amacıyla yaptırılan araç alt geçitlerinde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Emeksiz ve Sıtmapınarı araç alt geçit çalışmalarının büyük bir titizlik içerisinde hızla sürdürüldüğü belirtilerek, çalışmaların belirlenen 90 günlük süre içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

Yapılan açıklamada şu ana kadar yapılan çalışmalar neticesinde; Milli Egemenlik Kavşağı galerisinin batı tarafının yüzde 75 oranında tamamlandığı, ayrıca, cadde üzerindeki yapıların büyük bir kısmının yığma bina olması nedeniyle, bu binaların güvenliğini sağlamak için de fore kazıkların yapımına başlandığı bildirildi.

Açıklamada, Sıtmapınarı Kavşağında sürdürülen çalışmalar neticesinde de şu ana kadar, galerinin doğu tarafının yüzde 50 oranında tamamlandığı, İnönü Caddesi geçişi hariç fore kazıkların yapımının bitirildiği belirtildi.

Araç alt geçitleri ve yağmursuyu drenaj kanalları ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren vatandaşlar ise, Yağmursuyu Drenaj Sistemi ve araç alt geçitlerinin Malatya’da alt yapı konusunda önemli sorunları çözeceğini, bu projelerin bitmesiyle birlikte günlük hayatın daha da kolaylaşacağını belirttiler.

Malatya Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü kameralarına konuşan vatandaşlar yaptıkları açıklamalarda, büyük şehir olma yolunda ilerleyen şehirlerin alt yapısının planlı ve sağlıklı olmasının bir kentin gelişmesi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Avrupa’da Malatya Belediyesi’nin yaptığı projelerin örneklerinin olduğunu, Avrupa’daki uygulamalara benzer projelerle Malatya’nın trafik sorununun çözülmesinin şehrin sağlıklı büyümesi ve halkın rahatlatılması bakımından büyük faydalar sağlayacağına inandıklarını söylediler.

Yağmursuyu drenaj kanalları ve araç alt geçitlerinin daha önce yapılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar; 'Bu projeler ile Malatya Belediyesi parayı heba etmeden iyi bir hizmet yapmış oldu. Şehir içi trafiği de bu sayede rahatlayacak' dediler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız