SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Geçitler İçin ''Gece'' Startı!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, Kız Meslek Lisesi ve Sıtmapınarı kavşaklarında yaptıracağı 2 ayrı alt geçit projesinin uygulanmasına yönelik fiili çalışmalara başladı. Belediye, inşaat çalışmalarını yapılacağı alanları 23.30'dan itibaren trafiğe kapattı. İlk olarak Sıtmapınarı kavşağında, sonra da Kız Meslek Lisesi kavşağında, İnönü Caddesi'ne bağlanan ve hafriyat ile inşa çalışmalarının yapılacağı tali caddeler beton barikatlarla trafiğe kapatıldı. Belediyenin "gece startı" sırasında Belediye Başkanı Cemal Akın, birçok belediye meclis üyesi ile belediyenin daire müdürleri de hazır bulundular.

Kız Meslek kavşağında yapılacak alt geçit için 26 işyeri sahibinin başvurması sonrası Malatya İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma kararı vermiş ve Malatya Belediyesi mahkemeye itirazda bulunmuştu. Mahkemece verilen kararda ise, "Yürütmenin durdurulması isteminin, 16. 08. 2005 günlü ara kararı gereği yapılacak bilirkişi incelemesi sonucu düzenlenecek raporun mahkememize ibrazından sonra, incelenmesine oy birliğiyle karar verildi" denildi.
Mahkeme kararından sonra, belediye ekipleri ve yüklenici firma, inşaat çalışması yapılacak alanları beton korkuluklarla kapattı.

Cumartesi gecesi trafiğe kapatılan alana gelen Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, mahkemenin verdiği karar nedeniyle çalışmalara başladıklarını ifade ederek, 25 Ağustos 2005 Perşembe günü temel atma töreni düzenleyebileceklerini söyledi. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'ın katılabileceği belirtildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, alt geçitlerle birlikte Malatya'da trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağını söyleyerek, "Projeye karşı çıkan esnaflarımız, proje bittikten sonra daha çok kazanacaklarını göreceklerdir" dedi.

Öte yandan, sabah işyerlerine gelen esnaf ise, kaldırım taşlarını kaldıran yüklenici firmaya tepki göstererek, çalışmayı bir süre engelledi. Olası bir olaya karşı bölgeye çok sayıda polis bekletiliyor.

BELEDİYENİN AÇIKLAMASI..
Bu arada, alt geçitler için çalışmaların başlatılmasının ardından, Belediye Basın ve Yayın Müdürlüğü'nden de bir bülten yayınlanarak, çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Belediyenin bu konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından Milli Egemenlik ve Sıtmapınarı İHL kavşaklarına yaptırılacak araç alt geçitlerinin inşaatının başlatılması amacıyla, alt geçitlerin yaptırılacağı alanlar araç trafiğine kapatıldı.

19 Ağustos Cuma günü gece saatlerinde başlatılan uygulama kapsamında ilk olarak Sıtmapınarı’nda yapılacak alt geçidin inşaat alanı beton bloklarla trafiğe kapatıldı. Aynı uygulama daha sonra Milli Egemenlik caddesi üzerinde yapıldı.

Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın alt geçitlerin yapılacağı alanların trafiğe kapatılması çalışmalarını yerinde incelerken, çalışmalar sırasında belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri de hazır bulundu.

Sözkonusu alanların trafiğe kapatılması çalışmaları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, alt geçitlerin temelinin 25 Ağustos Perşembe günü atılacağını söyledi.

Milli Egemenlik kavşağında yapılacak alt geçide ilişkin Malatya İdare Mahkemesi’nde açılan yürütmeyi durdurma davasının bulunduğunu hatırlatan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, alt geçitlerin yapımında herhangi bir yasal problem bulunmadığını belirterek şöyle dedi :

“ Milli Egemenlik ve Sıtmapınarı kavşağının mevcut durumları bakımından birbirinden farkı yok. Milli Egemenlik alt geçidi için açılmış olan dava devam ediyor. Söz konusu davacılar tedbir hususunda mahkemeden bir talepleri olmuştu. Ancak mahkeme keşiften sonra tedbir hususunun düşünülmesine karşı karar oluşturdu. Dava da devam ediyor. Hizmetlerimizde devam ediyor. Yasal anlamda bir problemimiz yok. Zaten daha önceki konuşmalarımızda söylediğimiz gibi 26 insanın isteği doğrultusunda hareket edilirse bugün 700 bin nüfusa ulaşan Malatya’nın yarın 1 milyona ulaşacak Malatya’nın tıkanmasının önüne geçmek mümkün olmaz”

Alt geçit çalışmalarına fiilen başlandığı günü Malatya için tarihi bir gün olarak niteleyen Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ana hatları ile şu konulara değindi :

* Yolların Kapalı Olacağı Süredeki Trafik Akışı :

Arkadaşlarımız gerekli hazırlıkları yaptılar. Trafik akışını yönlendirme hususundaki tedbirleri alıyorlar. Bu tedbirler alındıktan sonra civardaki kaldırım kaldırma çalışmalarının ardından inşallah iş makineleri söz konusu alt geçidin yapılması için çalışmalara başlayacak.

Bu akşam Malatya için tarihi bir gün. Malatya iki alt geçide birden kavuşacak. Önümüzdeki bir iki gün daha bu çalışmalar ikmal edilecek. En kısa zamanda Malatya halkının hizmetine sunulacak.

* Alt Geçitler İçin İTÜ Ulaşım Ana Bilim Dalı’ndan Alınan Olumlu Rapor Var

Gerek Malatya da bu konunun uzmanı gerek İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ulaşım Ana Bilim Dalı’ndan hocaların vermiş oldukları raporlar var. Bu raporlar doğrultusunda artık bu alt geçitlerin yapımının kaçınılmaz ve elzem olduğu belirtilmektedir. Bütün bunlara rağmen gerek ekonomik endişelerle, gerekse psikolojik belki siyasi endişelerle hareket eden kişilerin istekleri doğrultusunda elbetteki bizim kurum ve kuruluşlarımızın hareket etmesi beklenemez. Ankara’yı gözünüzde canlandırın biliyorsunuz metro yapılırken yıllarca süren çalışmalar yapıldı.

Bu çalışmaların yapıldığı yerlerde de bütün esnaf arkadaşlarımızda toz ve toprakta kaldı. O civardaki insanlarda toz ve toprak içinde kaldı ama orada açılan bütün davaların hepsi reddedildi.

Gaziantep’te de alt geçitler yapılırken bir kısım kişiler bu hizmetlerin durdurulması için yargı yoluna başvurdular. Ancak Gaziantep mahkemeleri de Gaziantep halkının lehine, şehirciliğin lehine kararlarını verdiler. Şu anda Gaziantep halkı alt geçitlerden istifade ediyor ve rahatlamış durumdalar. Ben en isabetli kararın oluşturacağı kanaatindeyim. İlmi veriler ışığında inşallah Malatya halkının lehine olan hususlar yani 3-5 insanın değil Malatya halkının lehine olacak hususta hükümlerin oluşacağına ben inanıyorum.

* Milli Egemenlik Zemininde Su Olduğu İçin Önce Fore Kazıklar Çakılacak. Yapımcı Firma Gayet Tedbirli Çalışıyor

Sıtmapınarı ve Milli Egemenlik’te görmüş olduğunuz bordür taşları yerleştiriliyor. Gerekli tedbirler alındıktan sonra hem Sıtmapınarı’nda hem de Milli Egemenlik’te çalışmalar başlayacak. Gerekli tedbirler alınsın diye ilk önce fore kazıklar çakılacak. Özellikle Milli Egemenlik’te daha önce yapmış olduğumuz çalışmalarda su bulundu. Onu için yapımcı firma gayet tedbirli çalışıyor. Önce fore kazıkları çakılacak daha sonra toprağı alınacak ve daha sonra alt geçitler inşa edilecek.

* 3 Ay İçinde Bitirilecek…

3 ay içinde yapma ifademiz geçerli. Bahsetmiş olduğumuz hesaplar sağlıklı çıkacaktır. Perşembe günü temel atmayı düşünüyoruz. Perşembe günü temel atma töreninden sonra öyle zannediyorum. 90 gün içerisinde alt geçitlerimiz yapılmış olacaktır.

* Bir Tarafta 26 Kişinin Çıkarı, Bir Taraftan Malatya Halkının Çıkarı, Hangisini Tercih Etmemiz Lazım ?

Şimdi 26 kişinin eleştirileri bizi bağlamaz demiyorum. Bir tarafta 26 kişinin menfaati bir taraftan da Malatya halkının çıkarı. Hangisini tercih etmemiz lazım ? Elbette Malatya halkının tümünün çıkarını…. Bu mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Yani gerek Milli Egemenlik’te, gerek Sıtmapınarı’nda gördüğünüz gibi burada yaşayan insanlarımız, gerekse esnaflarımız büyük heyecan içerisinde. Gözleri pırıl pırıl bir an evvel bu sıkıntının bitirilmesi hususunda bize dua ediyorlar. Zaten Malatya halkının bu desteği, telkini ve yönlendirmesiyle ve ihtiyaçlardan dolayı biz söz konusu hizmeti üretiyoruz. Malatya’ya hayırlı olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız