SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Alt Geçitler ve Drenaj Yeni Bir Sayfa''

A- A+ PAYLAŞ

Yeşiltepe'de esnaflarla biraraya gelen belediye başkanı Cemal Akın, sorunları dinledi. Akın, araç alt geçitleri ve yağmur suyu drenaj sisteminin, Malatya'nın alt yapı sorunlarının hallinde yeni bir sayfa olduğunu kaydetti.

Akın'ın, Yeşiltepe esnafları ile yaptığı toplantıyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü'nden yayınlanan bülten şöyle:

"Belediye Başkanı Cemal Akın Yeşiltepe esnafı ile kahvaltıda bir araya gelerek, sorunlarını dinledi ve çözüm konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıya Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın yanı sıra ESKK Başkanı Ali Evren, Bakkallar Derneği Başkanı Ahmet Özdinç, Lokantacılar Derneği Başkanı Zeki Tuna, Terziler Odası Başkanı Mehmet Barut, Mahrukatçılar Odası Başkanı Orhan Özbek, Yeşiltepe Esnaflar Derneği Başkanı Tevabil Polat, bazı belediye Meclis üyeleri ve daire müdürleri katıldı.

Yeşiltepe’nin sorunlarının çözümü konusunda yapılması gerekenlerin tartışıldığı toplantıda ilk olarak konuşan ESKK Başkanı Ali Evren toplantının amacının Yeşiltepe bölgesinde faaliyet gösteren esnafların problemlerini Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a iletmek ve çözüm bulmak olduğunu belirtti. Malatya’da son zamanlarda bazı üzücü olayların yaşandığını hatırlatan Evren, hiçbir Malatyalının yaşamak istemediği olaylar karşısında birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı. Evren, “Yaşadığımız bu kötü olaylardan birlik ve beraberlik içinde kurtulacağız. Politikacılardan özellikle rica ediyorum. Kırıcı olmadan birlik ve beraberlik içinde Malatya’yı bu durumdan kurtaralım” dedi.

Yeşiltepe’de faaliyet gösteren esnafın bazı sorunlarının bulunduğunu ve bunarlı çözmek konusunda bir fikir oluşturmak için bir araya gelindiğini belirten Evren, Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a Yeşiltepe esnafının sorunlarına gösterdiği duyarlılıktan dolayı esnaf adına teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise sık aralıklarla esnaflarla çeşitli içerikte toplantılar yaptıklarını hatırlattı ve “Sizlerle birlikte olmak bizlere mutluluk veriyor, güç veriyor. Yeşiltepe esnafının sorunlarını ilk ağızdan dinleyeceğiz. Belediyemizi ilgilendiren hususları bütün gücümüzle çözmeye gayret edeceğiz” dedi.

Göreve geldiğimiz günden itibaren gerek Malatya’nın, gerek Yeşiltepe’nin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Akın, Malatya’da bugüne kadar çok önemli bir altyapı sorunu olduğunu ve bu sorunu çözmeye başladıklarını vurguladı. Altgeçitlerin, Malatya trafiğini önemli ölçüde rahatlatacağını vurgulayan Akın, bu süreçte bölge esnafının ve Malatya halkının bazı sıkıntılar yaşadığını, ancak bu sıkıntıların bitme aşamasında olduğunu söyledi.

Altgeçit bölgelerindeki yan yolların büyük ölçüde asfaltlandığını ve kısmen trafiğe açıldığını belirten Belediye Başkanı Akın, “ Malatya’nın çök önemli bir altyapı eksikliğini giderecek olan yağmur suyu drenaj sistemi ve altgeçitlerle belediyecilik hizmetlerinde yeni bir sayfa açtık dedi”

Şuyulandırma çalışmalarının ilk başta aleyhte bir çalışma gibi göründüğünü, ancak bu çalışmaların vatandaşlar ve şehircilik açısından çok faydalı bir çalışma olduğunu belirten Başkan Akın, “Bunun örnekleri çoktur. Şuyulandırma ve imar çalışmalarının yapıldığı bölgelerimizde vatandaşlarımızın arazileri büyük değer kazanmıştır. Kaybettiğinin daha fazlasını şuyulandırma ve imar çalışmalarından sonra kazanmıştır” dedi.

“Doğal olarak hizmetlerimizi yaparken eksiklerimizde olacaktır” diyen Başkan Akın, bu tür toplantıların en güzel tarafının da bu eksiklerin bizzat halkın dilinden öğrenmek olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Akın, Malatya’da yaşanan ishal vakalarının da bazı siyasiler ve bazı kuruluşlar tarafından siyasi rant amacıyla kullanılmasını da eleştirdi. Akın, daha sonra ESKK Başkanı Ali Evren ve esnaflara teşekkür ederek, “Sorunlarımızı el birliğiyle, hep beraber çözeceğiz” dedi.

Konuşmalardan sonra toplantıya katılan Oda Başkanları ve esnaflar Belediye Başkanı sorunlarını ve isteklerini aktardı. Başkan Akın da iletilen sorunlar ve talepler hakkında gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Toplantıya katılan Yeşiltepe esnafı da Belediye Başkanı Akın’a sorunlarıyla yakından ilgilenmesinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız