SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Geçitlere Kimin Adı Verilecek?

A- A+ PAYLAŞ

Kent Konseyi toplantısında, Kız Meslek Lisesi ve Sıtmapınarı kavşaklarında yaptırılmakta olan araç alt geçitlerine verilecek isim de gündeme getirildi.

Yerel Gündem 21 organizasyonu ve "Malatya Geleceğini Tartışıyor" adı altında Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri, belediye daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Yerel Gündem 21 grup temsilcileri ve üyeleri, ilk ve orta dereceli okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kent Konseyi ve Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Sümerbank, Şeker Fabrikası ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazilerinin belediyeye kazandırılması hususunda yapılan çalışmalar hakkında konsey üyelerine bilgi verdi. Bu faaliyetler neticesinde Malatya'ya üç tane şehir parkı kurmayı hedeflediklerini belirten Cemal Akın, bu sayede şehrin dinlence, sosyal ve kültürel ihtiyacının büyük ölçüde giderileceğini söyledi.

Malatyalının maddi yükünün hafiflemesini sağlayacak ve kentte mevcut hava kirliliğini önleyecek doğalgaz çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade eden başkan Akın, en kısa zamanda doğalgaz uygulamasına geçileceğini belirtti.

Belediye Başkanı, Belediye Sarayı konusunda da müteahhit firmanın işi bıraktığını, aradaki anlaşmazlığı hukukun çözeceğini söyledi.

ALT GEÇİTLERE İSİM..
Alt geçitlere verilecek isimler konusunda görüş ve önerilerin alındığı toplantıda Yerel Gündem 21 Kültür Sanat Grubu Temsilcisi Av. Abdulkadir Artan, Milli Egemenlik kavşağındaki alt geçit için Melik Danişmend Gazi, Sıtmapınarı alt geçidi için Silahtar Mustafa Paşa ismini önerdi.

Divan Başkan Yardımcısı ve Malatya Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren ise, merhum Orgeneral Eşref Bitlis ve Hoca Ahmet Yesevi isimlerini teklif etti.

Belediye Başkanı ise, isimlerin meclis toplantısında değerlendirileceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız