SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Gelir Grubu Konutları Kurası

A- A+ PAYLAŞ

Toplu Konut İdaresi tarafından, alt gelir grubundaki vatandaşlara satılmak üzere yaptırılmakta olan ve 3195 müracaatın olduğu 616 konut için, 616 asil, 180 yedek üye kura çekimi, Belediye Konferans Salonunda Malatya İkinci noteri huzurunda yapıldı. Kura çekimine Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yanı yüzlerce vatandaş katıldı.

Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılmakta olan 616 konutun sahibi olacak şanslı aileleri belirlemek üzere bir araya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Akın, "Malatya Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana her fırsatta, düşük ve orta gelir grubuna mensup hemşerilerimizin de ev sahibi olmaları gerektiğini ifade ettik. Bu noktadan hareketle toplu konut idaresi ile yaptığımız ısrarlı görüşmeler neticesinde ilk etapta ilimize de 852 toplu konutun yapılmasını sağladık.

Daha sonra Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize yaptıkları ziyaret sırasında bu sayının Malatya için yetersiz olduğunu ve artırılması gerektiğini ısrarla dile getirdik. Sayın Başbakanımız da toplu konutların temel atma töreni sırasında bu sayının 2384’e tamamlanacağı müjdesini bize vermişti.

Yeni yapılacak olan toplu konutların kura çekiminin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu sayı inşallah daha da artacak, böylece daha fazla hemşerimiz kendi yuvasının sahibi olacak. Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan konutların yanı sıra Belediyemiz Esenlik Şirketi tarafından da Yeşiltepe bölgesinde yeni toplu konutların yapılması için çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Şu anda 180 dairenin inşaatı devam ediyor ve bu sayı daha da artırılacaktır.

Malatya Belediyesi olarak bu güzellikleri artırmak, hemşerilerimize daha düzenli, daha temiz, daha iyi hizmet sunmanın gayreti içerisindeyiz.

İlk etapta bu bölgedeki yapılaşmayla birlikte artacak nüfus yoğunluğu göz önüne alınarak, bu alana gelmekte olan mevcut yol genişletilmiş, devamında da yeni bir yol açılmıştır. Sıtmapınarı ve Emeksiz kavşaklarına yapılan alt geçitler ile de güney–kuzey ekseninde nüfus hareketliliğinin daha rahat hale gelmesi sağlanmıştır.

Yeni yapılan, yapılmakta olan ve ileride yapılacak olan konutlar göz önüne alınarak bu bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın ulaşım sorununu çözme gayretindeyiz. Mevcut otobüslerin yanı sıra yeni aldığımız 2 adet otobüsten biri de yine bu hatta sefer yapacaktır. Ayrıca, Karagöz deresi ıslah çalışmaları ile de bu bölgede meydana gelebilecek su taşkınlarının önü alınmıştır.

Malatya belediyesi olarak asıl üzerinde durduğumuz proje Beydağı eteklerinin imara açılması ve kentsel dönüşüm planıdır. Bu projemizi hayata geçirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu proje ile Beydağı eteklerinin imarlı bir hale getirilmesi, burada planlı, düzenli yeni bir alt merkez kurulması planlanmaktadır.

Tüm hizmetlerinde günü düşünerek değil, geleceği düşünerek hedef ve projelerini ortaya koyan belediyemizin hedefi; tüm hemşerilerimizin aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu yaşayabilecekleri her alanda gelişmiş ve çağdaş bir Malatya’dır."dedi.

Başkan Akın’ın konuşmasının ardından kura çekimine geçildi. İlk kurayı Belediye Başkanı Akın çekti.

Toplam 3195 müracaatın olduğu 616 sosyal konut için yapılan kura çekiminin sonunda, şanslı kişiler Toplu Konut İdaresi WEB sitesinde de yayınlanacak.

Konut fiyatlarının 32 bin YTL ila 41 bin YTL arasında olduğu ve ödemelerin 180 ayda yapılacağı bildirildi. Başlangıç olarak 2 bin YTL peşinatın yanı sıra, aylık ödemelerin 168 YTL ila 220 YTL olduğu kaydedildi. Dar gelirlilere yönelik yaptırılan konutların 2 oda 1 salon ve brüt 84 metrekare olduğu, 16 ay içerisinde tamamlanacağı ve geri ödemelerin 180 ay süreceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız