SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alt- Üst Ayrımı Olmayacak'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır, Malatya'nın yerel yapılanmasının tek merkezden değil çok merkezden gelişen bir anlayış ile kurgulanacağını, yolun altı- yolun üstü gibi bir ayrımın olmayacağını bildirdi.

Çakır'ın seçim çalışmalarına ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"* Nasuhi caddesi esnaf ziyareti
Sabah saatlerinde Nasuhi Caddesi, eski maliye, yeşil sineme civarı esnafları ziyaret eden Ahmet Çakır sorun ve sıkıntıları dinledi.

* Malatya girişimci iş kadınları derneğini ziyaret
Ahmet Çakır daha sonra Malatya girişimci iş kadınları derneğini ziyaret etti. Dernek başkanı Nursel Gökçe ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü. Çakır, Ak Parti olarak kadın ve gençlere yönelik birçok projelerinden bahsederek iş hayatında ve siyasi arenada kadın ve gençlerin daha aktif rol aldıklarını ifade etti. Hanımlar kültür merkezi projesi için kompleks bir yapı düşünülmektedir, bu kültür sitesi içerisinde; Hanımlar spor salonu, kadın danışma ve dayanışma merkezi, düşünülmektedir. Aynı zamanda bu kültür kompleksinin içerisinde; Mesleki Teknik Eğitimler, El Sanatları, Türk İslam Sanatları, Sözel Kurs Ve Eğitimler, Bilgisayar Teknolojileri, kursları verilecektir,

* Malatya sanayici ve iş adamları derneği ( MASİAD ) ziyaret
Milletvekili Ömer Faruk Öz ve belediye başkan adayı Ahmet Çakır, Malatya sanayici ve iş adamları derneği İbrahim Güngör ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek, fikir alışverişinde bulundu, destek istedi.

Ömer Faruk Öz konuşmasında; “Ak Parti olarak istişareye önem verdiklerini, Malatya’ya hizmet noktasında muhalefet veya herhangi bir görüşe ait diye kişileri ve kurumları dışlamadık, dışlamayacağız. İlimizi daha etkin bir konuma getirmek için hep birlikte el ele çalışmamamız gerekiyor” dedi.

Ahmet Çakır konuşmasında; “Sivil toplum kuruluşlarının ilimize katkı sağlayacak tüm projelerini değerlendirmek istediklerini ve ortak akıl ile yönetim anlayışının Malatya’ya kazandıracağı çok şeyler olduğunu ifade etti. İbrahim Güngör tarafından yapılan değerlendirmeler için teşekkür eden Çakır, projeleri hakkında bilgiler verdi”dedi.

* Malatya görmeyenler derneği ziyareti
Milletvekili Ömer Faruk Öz ve belediye başkan adayı Ahmet Çakır, daha sonra Malatya görmeyenler derneğini ziyaret etti. Çakır, engellilerimiz için engelsiz bir Malatya sloganıyla hareket ettiklerini ifade ederek projeleri hakkında bilgiler verdi.

* Tecde şentepe mahallesi mahalle toplantısı
Şentepe mahallesi mahalle toplantısına Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, İhsan Koca, Öznur Çalık, il başkanı Mustafa Şahin, belediye başkan aday Ahmet Çakır ve partililer katıldı.

Konuşmacılar; Birileri bu milletin hayrına ne varsa hep önünde durdular. Şimdi de gayretle güya AK Parti'yi karalamanın telaşı içindeler. Dikkat edin. Şentepeliler dikkatlerinizi çekiyoruz. Hiçbir projeleri yok. İstedikleri kadar iftira etsinler. İstedikleri kadar doğru olmayan, dürüst olmayan haberlerle, bize iftira etsinler. Sizler bunların ne olduğunu biliyor. O yalan yanlış iftiraları yapanların da kimler olduğunu, ne olduğunu biliyorsunuz.

Önceki dönemde 21 banka hortumlandı. Bunlar fona devredildi. Bunun ülkemize faturası neydi? 46 milyar dolar. Önce siz şu 46 milyar doların hesabını verin. Şu batık bankaların hesabını verin. Bu batık bankalar hangi dönemde oldu? AK Parti iktidarında var mı batık banka? Yok. Niye yok? Çünkü biz bakkal dükkânı açar gibi banka açtırtmıyoruz.

Şu anda bakınız bu dönemde sevgili hemşerilerimiz, 230 milyar dolarla biz milli geliri aldık, gayri safi yurt içi hâsıla, 79 senede oraya gelmişiz. Fakat biz şurada 6 senede bunun üzerine ne ilave ettik biliyor musunuz? 520 milyar dolar. Şimdi gayri safi yurt içi hâsılamız ne oldu? 750 milyar dolara ulaştı.

Ahmet Çakır konuşmasında; Modern ve çağdaş şehircilik anlayışı çerçevesinde Malatya’nın yerel yapılanması tek merkezden değil çok merkezden gelişen bir anlayış ile gerçekleşecektir. Belediye hizmetlerinin sadece belli bölgelere değil kentin tüm noktalarında dengeli dağılımı esas alınacaktır. Tek merkezden gelişen ve büyüyen bir şehir değil çok merkezden gelişen bir şehir anlayışı hakim kılınacaktır. Özellikle kenar semtler, çevre yolu esas alınarak telakki edilen yolun altı ve üstü ayrımına şiddetle karşı çıkılarak, bu ayrım tarihe karışacak ve unutturulacaktır. Gerçekleştirilecek hizmetler bu anlayışı yıkmaya yönelik icra edilecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız