SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alt Yapı da Yok, Üst Yapı da.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:39:27
A- A+ PAYLAŞ

Spor Yazarı ve Yorumcusu Hayri Ülgen, şike sürecinde Türk sporunun derin bir yara aldığını söyledi. 

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından, Alaca İnşaatın katkılarıyla düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencileriyle bir söyleşi gerçekleştiren Ülgen, üniversite öğrencileri ile hatıralarını paylaşarak, Türk sporunun içinde bulunduğu süreci anlattı.

Futbolda forma aşkının günümüzde bittiğini ifade eden Ülgen, “Eskiden zor koşullarda sorumluluğumuz daha ağırdı. Geçmiş yıllarda terbiye, edep her şeyin üzerindeydi. Ama şuan bakıyorum ki herkes para için oynuyor. Forma aşkı bitti” dedi.

Hayri Ülgen, Türk sporunda altyapı sıkıntısı olduğunu belirterek, “Altyapıda çalışan hocalar, yeterli şekilde altyapıya gönderilmiyor. Her şeyi hatır, gönülle yaptığımız için altyapısı olmayan futbolumuzun, üst yapısının da olmadığını görüyoruz. Dünyada nereden nereye geldiğimiz ortada” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı bir hatırayı da paylaşan Ülgen, şunları söyledi: “Ben Çapa’nın, Başbakan ise İETT’nin kaptanıydı. O dönemde çamur sahada top oynuyorduk. Tabi onlar da biz de kazanmak istiyoruz. O zaman kendisi stoper, bende santrfordum. Bana gol attırmamak için uğraşıyorlardı. Bir türlü geçemiyordum. En iyisi kendisini sakatlamak dedim. Bir kafa topunda dirseğim çenesine gelince, çenesi kırıldı. Ondan sonrada da golü attım. Ama o darbe içimizde bir ukdedir. 40 yıllık arkadaşlığımızın da en büyük zenginliği oldu.”

Şike sürecinde Türk sporunun Avrupa’ya rezil olduğunu vurgulayan Ülgen, “Beşiktaş Kulübü Başkanı iken 'şikeci' diye tabir edilip, TFF’nin başkanı oluyorsa Avrupa buna hoşgörüyle bakmaz. Onun da cezasını görüyoruz gibi geliyor. Medyanın da şike sürecinde iyi bir adım attığını görmedim. Görmeyi de istemiyorlar diye düşünüyorum. Türk sporu şikeyle ilgili derin yaralar aldı. Çıkılmaz bir işin içerisine girdik. Avrupa’da bu yara içimizde ukde olmuşsa ve Avrupa’ya giderken 'şikecilerle oynuyoruz' deniliyorsa, bu en acı örnektir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız