SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Yapı Delik Deşik!

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:41:39
Alt Yapı Delik Deşik!
A- A+ PAYLAŞ
Belediye Meclisinin aldığı imar kararları ile araç ve insan sirkülasyonu artan Malatya merkez köstebek yuvasına döndü. 
 
2007 yılında yıllık ortalama 8 bin civarında su ve kanalizasyon arızasının meydana geldiği merkezde, arızalar yüzde 100’e yaklaşan bir artışla 2011 yılında 15.302 arızaya ulaştı. Arızaların giderilmesi için aralarında cadde ve sokaklar da olmak üzere ana arterlerinde bulunduğu güzergahlarda yapılan çalışmalarla köstebek yuvasına dönen çalışmalardan olumsuz etkilenen vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. 
 
Kanalizasyon ve su arızalardan bıkan vatandaşlar tepkisini Belediye beyaz masasına yıl içerisinde 11.700 başvuru yaparak gösterirken, teknik uzmanlar “Kent sıkıştı. Yeni merkezler açılmıyor. Buna rağmen Belediye meclisimizin gündemini ağırlıklı olarak bireysel istemli yoğunluk artırıcı imar maddeleri ile toplanıyor. Yakın bir zamana kadar bu talepler hep olumlu karşılanıyordu. Düşünün, konut alanı olan bir bölge, ticari alana, ticari alan olan bölge, eğitim tesisi veya sağlık tesisi alanına veya turistik tesis alanına Belediye Meclisi tarafından dönüştürülüyor.  Konut alanı ile ticari tesis alanının veya ticari tesis alan ile eğitim-sağlık-turistik tesis alanının insan ve araç sirkülâsyonu aynı olabilir mi? Üstelik bunların hepsi de merkezde. Bu anlayış sürdükçe bu tür arızaların önlenmesi mümkün değildir.  Belediye meclisi birkaç vatandaşı mağdur etmeyeyim diyor, ama verdiği kararlarla ezici çoğunlukta olan vatandaşları mağdur ediyor ve bunu yaparken de kent yaşamını çekilmez hale getirdiğinin farkında olmuyor” diyerek Belediye meclisinin kentin yaşamını kısa, orta ve uzun vadede etkileyen imar konularında daha dikkatli olmaları gerektiğini belirttiler. 
 
2011 YILI RAKAMLARI..
2011 yılında 10.499’u kanalizasyon, 4.803’de su şebeke ve abone arızası olmak üzere 15.302 arızanın meydana geldi 
 
Belediyeye bağlı Fen işleri, Kanalizasyon şefliği gibi birimlerin altyapı çalışmaları sırasında şebeke ve abone bağlantılarına verdikleri zararın oranı yüzde 46. Belediye tarafından sürdürülen alt ve üst yapı yenileme ve düzenleme çalışmaları sırasında müteahhitlerin verdiği zarar ise yüzde 38 civarlarında Tedaş, Telekom, Doğalgaz gibi diğer kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalar sırasında su ve kanalizasyon şebeke ve bağlantılara verdikleri zarar ise yüzde 18 civarında.  
 
2007 YILI RAKAMLARI..
2007 yılı içerisinde meydana gelen kanalizasyon ve su arızalarının sayısı ise 3 bin 500 civarında su, 4 bin 500 civarında su ve kanalizasyon şebeke ile abone bağlantı arızası meydana gelmiş ve MASKİ Su teknik şefliği tarafından bu arızalara müdahale edilmişti.
 
FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız