SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alt Yapı Önemli'

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:45:47
'Alt Yapı Önemli'
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 3. Grup takımlarından Malatya Yeşilyurtspor'da futbolculara oyun kuralları hakkında bilgiler verildi. 

Ligin ilk haftasında sahasında Kilis Belediyespor'u ağırlayacak olan Malatya Yeşilyurtspor'da, Kulüp Başkanı ve eski hakem Dursun Cumali Sucu, futbolculara 30 dakika süreyle oyun kurallarını anlattı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Malatya Yeşilyurtspor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, "Çok genç bir takımımız var. Arkadaşlarımız, Pazar günü Kilis Belediyespor ile karşılaşacaklar. Bizim önceliğimiz ligi centilmence geçirmek. Takımımız çok genç olduğu için, yeni oyun kuralları ile ilgili arkadaşlarımıza bilgiler verdik. Bu anlattıklarımızın yüzde 50-60'ını sahaya yansıtırlarsa, hem oyun kuralları hem rakip hem de hakemlerle ilgili rahat bir maç çıkarırlar. Bunu mutlaka diğer takımlarda yapıyordur ama biz yıllarca hakemlik yaptığımız için, sporcularımızı bilgilendirmek istedik" dedi.

"ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN UYUM SÜRECİ"

İyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade eden Sucu, "Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar bizim için önemli değil. Önemli olan takımın uyum süreci. Teknik heyetimizde, takımla birlikte iyi bir uyum yakaladılar. İnşallah bunu sahaya da yansıtırlar. Ama bu takımı ciddi bir şekilde görebilmemiz için 3-4 haftaya ihtiyacımız var. Futbol 3 neticeli bir oyun ve hangisi olursa olsun bizim için fark etmez. Önemli olan centilmence ve dostça bir mücadele olması. Futbolcularımıza da her zaman bunu söylüyoruz. Saygı ve sevgi çerçevesinde mücadele etmelerini kendilerine iletiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu işi götürürsek, 3-4 hafta sonra çok daha iyi bir takım izleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"ALTYAPI BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Genç bir ekip olduklarını ifade eden Sucu, "Kilis Belediyespor bir şehir takımı. Bizde 300 bin nüfuslu bir ilçenin takımıyız. Arkamızda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın desteği var. Bu destekle genç bir ekip kurduk. Bu ekibin tamamını Malatya'dan topladık. Dışarıdan transfer yapmadık. Biz altyapıdan gelecek sporculara önem veriyoruz. Şuanda altyapıda 100'e yakın sporcularımız var. Gün geçtikçe bu sayısı daha da artıracağız. Okulların açılmasıyla birlikte bir tarama yapacağız. Bu sayısı 300 sporcuya çıkaracağız. Altyapıdan gelecek sporcular, takımımızı da takviye edecektir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız