SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Alt Yapı Üst Yapıyı Yıprattı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:07:06
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır Yaka Mahallesini ziyaret ederek, vatandaşın sorunları ve taleplerini dinledi. 
 
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Yaka Mahallesi Muhtarı Abuzer Yiğit, “Yaka Mahallesine sayın Başkanımız döneminde ilk defa 26 km uzunluğunda kanalizasyon şebekesi döşendi. Kanalizasyon şebekesi döşenirken yollarımızda tahribatlar oldu. Çalışmalar tamamlandı.İnşallah en kısa sürede yollarımızdaki bu tahribatlar giderilir. Yapılan bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Malatya Belediyesi ile biz kendimizi bir aile olarak görüyoruz. Yaka Mahallesi olarak Belediyemize gönül vermiş insanlarız” ifadelerini kullandı. 
 
"Üst Yapı Yıprandı"
 
Belli bir plan doğrultusunda sorunları çözüme kavuşturmayı düşündüklerini söyleyen  Çakır, “Mahallelerimizin sıkıntılarını ve sorunlarını yerinde tespit etmek,  bu sıkıntı ve sorunları önem sırasına göre çözüme kavuşturmak amacıyla zaman zaman mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Yaka mahallesinin en büyük sıkıntılarından biri olan ve geçtiğimiz yıllarda II etap halinde başladığımız kanalizasyon alt yapı çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 26 km kanalizasyon şebeke hattı döşendi. Tabi bu çalışmalar sırasında üst yapıda bazı yıpranmalar oldu. Yıpranan ve bozulan yollarımızı da belli bir plan doğrultusunda aciliyet arzeden noktalardan başlayarak asfaltını yapacağız” diye konuştu. 
 
"Konak ve Tesis Yapacağız"
 
Sosyal belediyeciliğin önemine değinen Başkan Çakır, “Yaka Mahallesinde eksik olan önemli konulardan biri de bu bölgede Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin yapılacağı alanların olmaması. Gençlere, öğrencilere ve hanımlara yönelik bir takım faaliyetlerin yapılabileceği bir mekanın Yaka Mahallemize kazandırılması için çalışmaları en kısa süre içerisinde başlatacağız. Sosyal ve Kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği bir semt konağı veya çok amaçlı sosyal tesisi Yaka Mahallesine kazandıracağız” dedi. 
 
"300 Konteyner Alındı"
 
Malatya genelinde temizliğe büyük önem verdiklerini de ifade eden Başkan Çakır, “Temizlik konusunda Malatya genelinde büyük bir çalışma başlattık. Göreve geldikten sonra Malatya genelinde 1000’in üzerinde çöp konteyneri dağıttık. Eksik olan yerlere dağıtılmak üzere 300 tane çöp konteyneri daha alıyoruz. Kaçak su kullanımına kesinlikle taviz vermiyoruz. Yaka Mahallemizde yaşanan içmesuyu sorunu da bazı kaçak kullanımlardan kaynaklanmaktadır. Bu konuda bütün vatandaşlarımızdan kaçak kullanım yapanları ihbar etmelerini ve buna izin vermemelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız