SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alt Yapının İflası!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da öğleden sonra aniden bastıran ve akşama kadar aralıklarla süren sağanak yağış hayatı felç etti.

Malatya merkezde bulunan bazı mahallelerde apartmanların bodrum katını su basarken, köy garajında gölet oluştu. Araçların geçişlerine engel oluşturan sularla mücadele etmek ise belediye ekiplerine düştü. Su yığınları şehir merkezinde yer yer asfaltında çökmesine neden oldu.

Malatya Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü'ne gelen ihbarlar neticesinde ekipler, su baskınına uğrayan iş yerlerine ve apartmanlara yönlendirilirken, bazı vatandaşlar da evlerini basan sularla kendileri mücadele etmek zorunda kaldı.

"CİDDİ BİR SIKINTI YOK!."
Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, "Şu ana kadar 100'ün üzerinde ihbar aldık. Ekiplerimizin tamamı çalışmaktadır. Ciddi bir sıkıntı yok" dedi.

İtfaiye önemli bir sıkıntı olmadığını söylemesine karşın, birçok caddede ulaşım bir süre ya yapılamadı ya da güçlükle yapılabildi.

Eski belediye başkanı Cemal Akın'ın, kaldırım düzenlemesi ve yeni asfalt dökümünün artından "Prestij Caddesi" diye adlandırdığı Fuzuli Caddesi ise, bu çalışmalar sırasında asfalt ekipleri tarafından doldurulan rögarların devre dışı kalması, yerlerinin de belirsiz hale gelmesi yüzünden kent merkezine sel sularını taşıyan bir dereye dönüştü.

Yaklaşık 10 gün kadar önce, İstanbul ve Trakya'yı etkileyen sel felaketinden sonra acil durum ilan eden, beklenen yağış o dönemde olmamasına rağmen, Fuzuli Caddesi'ndeki bu sorunu çözmeyi akıl edemeyen belediyenin "acil durum hazırlığının ne olduğu" soruları gündeme geldi.

Öte yandan, Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, saat 19.00'a kadar 4-5 saat içerisinde metrekareye 15 kilogram yağış düştüğünü, bunun "etkili yağış" olarak değerlendirildiğini, yağışların aralıkla gece de devam edeceğini ve Salı gününden itibaren yağışlı havanın Malatya'yı terkedeceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız