SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Altan MABEK'i Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2017-12-21 20:37:03
Altan MABEK'i Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan, Türk Kızılayı tarafından ilk yardım eğitimini tamamlayan Suriyeli çocuklara sertifikalarını verdi.

Altan, ülkelerindeki savaşan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yaşadığı Malatya Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne (AFAD) bağlı Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri'ni (MABEK) ziyaret etti.

Malatya Vali Yardımcısı İdris Akça, ziyarette yaptığı konuşmada, MABEK'te yaklaşık 10 bin Suriyeli misafirin bulunduğunu belirtti.

Kızılay'ın ilk yardım eğitimlerini tamamlayan Suriyeli çocukların bir kısmına sertifikalarının verileceğini aktaran Akça, "Yarın yaklaşık 250 çocuk ile tatbikat yapılacak, bunun için de Kızılay'a teşekkür ediyoruz. Zor günlerde Kızılayı'ı görmek bizleri mutlu ediyor. Allah Kızılayımızın eksikliğini vermesin." diye konuştu.

Altan, konuşmaların ardından Akça'ya plaket takdim etti ve ilk yardım çantası ile Arapça basılmış ilk yardım kitapçığı verdi.

Çocuklarla bir araya gelen Altan, eğitimi başarıyla tamamlayan 70 çocuğa ilk yardım çantası, Arapça ilk yardım kitapçığı ile sertifikalarını verdi.

Altan, daha sonra deprem sonrası ilk yardım tatbikatını izledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız