SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Alternatif Kaynak Araştırıyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:23:25
'Alternatif Kaynak Araştırıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya merkeze tek bir kaynaktan içme suyu kaynağının ileride yetersiz kalma ihtimali üzerine alternatif içme suyu kaynaklarının araştırıldığı bildirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Özgür Özdemir, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Sayın Bakanımız Malatya’ya geldiğinde, Malatya’da alternatif su kaynaklarının getirilmesi konusunda yardım istemiştik. Sayın Bakanımızın ilgisi nedeniyle Ankara’ya gidip, bakanlıkta ilgili ve yetkililerle görüştük. Alternatif su kaynakları araştırıyoruz. Malatya’nın içme suyu kaynağı olan Kaptaj’dan gelen hat ile birlikte otomasyonu sağlayacağız. Şu anki mevcut suyumuz Malatya’ya yetiyor. Otomasyon sistemine geçince de, daha sistemli olarak su gelecek” ifadelerini kullandı.

MASKİ olarak son aylarda yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Özdemir, Malatya’nın 2 bin 500 lt/sn içme suyuna sahip olduğunu belirterek, “Bu suyu verimli bir şekilde kullandığımız zaman uzun yıllar bize hizmet edebilecek kapasitemiz var. Sıkıntı yaşamamak için yapmamız gereken en önemli iki şey kayıp ve kaçakların önüne geçmek. Üç aylık zaman zarfında 500 arızayı tespit ettik. Bu kayıp ve arızaları gidererek, yaklaşık 100 lt/sn, yıllık 3 milyon 200 metreküp suyu şebekemize kazandırdık. Onun dışında Malatya halkımızın hakkını korumak ve gözetmek amacıyla kaçak su kullanımının üzerine giderek dört ayda yaklaşık bin civarında kaçak su kullanan kişi tespit ederek, gerekli işlemleri yaptık” dedi.

ARŞİV FOTO: Gündüzbey'deki İçmesuyu Kaptajı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız