SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Alternatif Kutlama

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:24:13
Alternatif Kutlama
A- A+ PAYLAŞ

 Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89. yıldönümü nedeniyle iki parti ve bir dernek alternatif olarak bayramı kutladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İşçi Partisi (İP), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü öncesinde CHP il binası önünde toplanıldı.

Turgut Temelli, İnönü Caddesi ve Kışla Caddesine yürüyüş düzenlenip, Atatürk Anıtı’na gelindi. “Malatya uyuma Cumhuriyete sahip çık”, “Türkiye laiktir laik kalacak“ sloganlarının atıldığı yürüyüş sonrasında Atatürk Anıtı’na çelek sunumu Cumhuriyet Hak Partisi (CHP ) İl Başkanı Enver Kiraz tarafından yapıldı. Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne katılanlar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, yaptığı konuşmada, “Bugün Cumhuriyetimizin 89. yılında, bir kez daha Atamızın huzuruna gelerek Türkiye’nin Atatürk devrimlerinden kopmasının asla mümkün olmayacağı mesajı veriyoruz. Yine bugün buraya gelerek laik demokratik çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz savunucuları olduğumuzun mesajını veriyoruz" dedi.

Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi değil aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu anlatan Kiraz, şunları söyledi: "Onurlu bir halkın onuruna benliğine sahip çıkmasıdır. Cumhuriyet ve Atatürk devrimleri Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesine çıkışının yol haritasıdır. Saltanatın kaldırılmasında sonra Cumhuriyetin kurulmasına egemenliğin tam anlamıyla halk verilmiştir. Önemli bir adımı olmuştur. Artık halk kendi yöneticisini kendi özgür iradesiyle seçme hakkını elde etmiştir. Egemenlik tam anlamıyla kayıtsız şartsız milletin olmuştur. Milli Bayramları kutlaması halk temsilcisi olan siyasi partiler atasının anıtına çelek sunarak saygı duruşunda bulunmasına bu bayramların bütün halkla birlikte coşku ile kutlanmasına yasaklamaya çalışan bir anlayış kabul etmiyoruz. Ama Cumhuriyet kutlamayı yasaklamaya çalışanlara sormak gerekir insanların içinde Cumhuriyet coşkunun Cumhuriyet sevgisini nasıl yasaklayacaksınız.” 

İşçi Partisi (İP) Malatya İl Başkanı Arif Doğan ise milletin bayramlarının yasaklanmasının kabul edilemez olduğunu ifade edip "kindar değil, sevgi ve umut dolu olduklarını" vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız